De 155e Hardzeildagen zitten erop.

De eerste dag:

Een strakke wind uit het zuidoosten zorgde voor optimale zeilomstandigheden. Wel wat kouder dan de vorige dagen, maar windkracht 3 / 4 en een aarzelend zonnetje.

Door de strakke wind waren er nauwelijks windschiftingen. De starts gingen dan ook erg soepel. Alle klassen startten in één keer goed weg. Een kort kruisrak op het Pikmeer, door de Tynje naar de Wijde Ee.
De eerste klassen zeilden de korte baan. Deze bleek wel heel kort want zowel de 2.4m, 12 Voetsjol, GWS Schouwen als Flitsen waren binnen een uur weer binnen. De overige klassen deden wat langer over de lange baan, maar waren ook binnen 1,5 uur binnen.

In de middagwedstrijd zijn alle klassen, op de Hansaklasse na gestart op de lange baan zodat alle zeilers ruim 1,5 uur kunnen genieten van de perfecte zeilomstandigheden.

De C flitsen waren echte bikkels  en hebben bijna 2 uur gezeild, maar de omstandigheden waren mooi en kwart over 4 was iedereen binnen.

De  uitslagen van de wedstrijden kun je bekijken via het linkje uitslagen. Deze vind je rechtsboven in beeld.

Bekijk je start: klik hier

De tweede dag begon met weinig wind haalde aan tot windkracht 3, nam weer af draaide naar het zuidoosten en nam uiteindelijk weer toe tot 2 à 3.

Maar de hele dag scheen de zon, dus niemand klaagde over de wisselende wind.

Wil je de start van de 3e race zien?

Klik hier

 

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X