Laila van der Meer heeft in het weekend van 3 & 4 oktober in stijl afscheid genomen van de kernploeg van de Optimist club Nederland. Omdat ze dit jaar de leeftijd van 15 heeft bereikt, mag ze volgend jaar geen wedstrijden meer varen in de Optimist .
Maar ze heeft het eindklassement afgesloten met een prachtige overwinning in het overall-klassement van de OCN, en natuurlijk was ze het beste meisje! Laila stapt nu over in de Laser. Hopelijk wordt ze hierin net zo succesvol als in de Optimist, en gaat ze Marit Bouwmeester achterna.

Ook Annabel Westerhof heeft afscheid genomen van de Optimistklasse en gaat haar zeilcarriere vervolgen in de Laser.
Annabel maakte dit jaar en vorig jaar deel uit van het WK team van de Optimisten.

Voor de opvolging van Frisianen in de kern en jeugdploeg is gezorgd! Want sinds dit weekend maken Willem Wiersema en Thomas Westerhof deel uit van de kernploeg. Willem zat vorig jaar voor het eerst in de jeugdploeg, en is mooi doorgestroomd. Thomas zat het afgelopen jaar ook in de jeugdploeg en is afgelopen zomer naar de Europese Kampioenschappen geweest in Wales.

Hidde van der Meer heeft zich geplaatst voor de jeugdploeg. Hij heeft de afgelopen jaren getraind onder leiding van Demi van der Meer, broer van Laila, en ook voormalig kernploeg zeiler in de Optimist. Hidde gaat komend jaar ook weer training krijgen van Demi, want Demi is trainer geworden van de jeugdploeg van de Optimist Club Nederland.

Natuurlijk zijn we als vereniging erg trots op de resultaten van onze wedstrijdzeilers en trainers.

Allemaal een heel succesvol jaar toegewenst!

 

Kern en jeugdploeg 2015-2016

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X