Hamburg Helga Cup 1 t/m 3 oktober. Op ’s werelds grootste vrouwenregatta met meer dan 230 vrouwen uit 9 verschillende landen hebben Alice van der Ham en Elles van der Meer de derde plaats weten te behalen en zijn ook bekroond met de wisselbokaal voor het beste buitenlandse zeilersteam van de Helga Cup. (hier knippen voor “meer lezen”)

De vrouwenregatta in de J70 klasse, geïnitieerd door Sven Jürgensen en georganiseerd door de Noord-Duitse Regatta Association, op het mooie binnenmeer van Hamburg de Alster, richt zich al vier jaar op zeilvrouwen met als doel meer vrouwen aan te moedigen het stuur in eigen handen te nemen. Met succes! Elk jaar telt de regatta meer nieuwe teams van ver over de wereld. De deelnemende teams dit jaar kwamen uit de VS, Canada, Monaco, Groot-Brittannië, Zweden, Nederland, Oostenrijk Duitsland en Zwitserland.

Twee jaar geleden is, met het idee: gelijkheid voor mensen met een handicap en meer ruimte voor sport, is het zeilen voor vrouwen met een beperking in de S\V14 aan de Helga Cup toegevoegd. Daarvoor hebben zich dit jaar zeven teams ingeschreven.

Resultaten bij S\V14: Eerste plaats voor LilleHei met Heike Gercken en Lillemor Köper, Tweede plaats was voor Fock’n Roll met Susanne Krause en Katharina Menge en de derde plaats voor de Dutch Ladys Alice van der Ham en Elles van der Meer-Oudejans.

Ook de Commodore Prijs voor het beste buitenlandse team ging naar het team dat de derde plaats heeft in de S\V14 klasse, de Nederlandse Alice van der Ham en Elles van der Meer-Oudejans, wat ruim voor het Canadeese J70 team die op de 16e plaats was geëindigd.

In 2022 viert de Helga Cup zijn 5-jarig bestaan. De wens van Alice en Elles is om volgend jaar weer mee te doen en meer Frisa-vrouwen mee te nemen naar Hamburg.

Viel Spaß am Helga Cup!

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X