In het weekend van 30 april en 1 mei is tijdens de voorjaarswedstrijden voor het eerst gestreden om de Cornelia Cup binnen de Hansa Klasse.

De Cornelia Cup is een initiatief van de Cornelia stichting en KWV Frisia.
Deze nieuwe cup is in het leven geroepen om de Cornelia stichting te bedanken voor hun bijdrage aan de zeilsport binnen KWV Frisia en daarmee Grou.

De afgelopen jaren heeft de stichting het mogelijk gemaakt, dat er een 3 tal Hansa-zeilboten aangeschaft konden worden voor mensen met een beperking. Dit heeft er mede voor gezorgd dat er voor Frisia een lang gekoesterde droom in vervulling kon gaan; de watersport voor mensen met een beperking mogelijk maken binnen Frisia en Grou.

Mede door deze steun zeilt de Hansa Klasse reeds enkele jaren op Grou en zeilen ze mee met de reguliere wedstrijden.

De Cornelia Cup (wissel prijs) zal een vast onderdeel worden van de voorjaarswedstrijden op Grou waar ieder jaar om gestreden gaat worden.

In het afgelopen weekend is er fel gestreden onder de deelnemers wat uit een veld van 10 boten bestond.  Zaterdag was er een matige wind uit het noorden en konden er 2 wedstrijden verzeild worden van een uur. Op de zondag was de wind wat gaan liggen maar de zon was volop aanwezig wat er voor zorgde dat de temperatuur eindelijk aan lente deed denken. Ook nu werden er twee wedstrijden verzeild en was iedereen rond twee uur weer aan de wal.

De winnaar na 4 wedstrijden van de eerste Cornelia Cup werd daarmee;

Vera Voorbach in de Liberty NED 2010.

Vera zal in de wall of fame opgenomen worden op de KWV Frisia site waar er hopelijk in de komende jaren vele namen zullen volgen.

Iedereen hartelijk dank voor een mooi weekend en tot volgend jaar!

 

Meer informatie over de Cornelia stichting is te vinden op: http://cornelia-stichting.nl

Voorjaarswedstrijden 8Voorjaarswedstrijden 9

Voorjaarswedstrijden 5Voorjaarswedstrijden 6VoorjaarswedstrijdenVoorjaarswedstrijden 7

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X