Afgelopen weekend heeft jeugdlid Hidde van der Meer in Hoorn de landelijke combifinale in de A gewonnen. Onder moeilijke omstandigheden met veel winddraaiingen en wegvallende wind, werden er toch nog 4 wedstrijden gevaren. Hidde startte sterk met een 1e plaats in de eerste wedstrijd en een 2e plaats in de tweede wedstrijd. Toen hij de derde race afsloot met een 4e plek, was de overwinning al binnen.

De combifinale is het afsluitend evenement waarbij alle combi regio’s hun beste zeilers afvaardigen in de A, B en C groepen van de optimisten en de Splash. Hidde vertegenwoordigt Combi Noord.

Hidde traint iedere vrijdagavond bij KWV Frisia, onder leiding van trainer Demi van der Meer. Ook andere jeugdleden hebben zich geplaatst voor deze combifinale. Itte Klimp kwam uit in de B, samen met Anna Scheffer, Marlies Schouten en Marthe van der Meer.

Yfke van der Meer kwam uit in de C, en kreeg zelfs een extra prijs omdat ze met haar 7 jaar het jongste deelnemende meisje was.
Ook in de C zeilde Thomas Schouten mee.

De prijzen werden uitgereikt door Pieter Jan Postma, nederlands Olympisch zeiler in de Finnjol.

Meer weten over de combi’s? Kijk op www.jeugdwedstrijdzeilen.nl , en natuurlijk op deze website over onze trainingen voor jeugdwedstrijdzeilers.

Hidde winnaar combifinale A prijsuitreiking

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X