Uit HELDEN. Beeld: ANP.

Een nieuwe coach, een nieuwe liefde, een nieuw huis. Zeilster Marit Bouwmeester is na haar zilveren medaille in Londen door een dal gegaan en volwassen geworden. Een openhartig gesprek met Marit 2.0.

“Begin 2013 stortte eigenlijk alles tegelijk in. Mijn coach wilde niet met me door, mijn fysieke trainer stopte en het ging uit met mijn vriend. Ik dacht: wat heb ik voor slechte karma?”

We spreken de 27-jarige Marit Bouwmeester in een restaurant op steenworpafstand van haar huis in Voorburg, waar ze onlangs met haar nieuwe vriend is gaan wonen. Deze zondag vertrekt ze als titelverdediger naar het belangrijkste evenement van dit jaar: het WK in Oman. Marit staat nog steeds aan de top van de Laser Radial-klasse, toch is haar leven sinds de Olympische Spelen van Londen compleet veranderd.

De ‘nieuwe’ Marit
“Deze olympische campagne is niet te vergelijken met mijn vorige. Mark Littlejohn, mijn toenmalige coach, nam me bij de hand en ik deed wat hij zei. Ik kwam net uit de jeugd en was totaal afhankelijk. In een paar jaar tijd leerde hij me hoe ik een medaille moest winnen; het was een race tegen de klok. Nu heb ik mijn programma anders ingericht. Ik ben niet langer driehonderd dagen per jaar van huis, train vaker in Scheveningen en probeer echt rust te nemen. Ik leef minder op standje maximaal. Ik ben een zelfstandige atlete geworden.”

Lees verder in HELDEN online

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X