Verslag van Mirthe

Op 21 December 2015 zijn we met z’n allen naar Langkawi, Maleisië vertrokken. De eerste dagen hebben we vooral de toerist uitgehangen. Zo zijn we naar de skybridge geweest en hebben we een mangrove tour gemaakt. Op eerste kerstdag zijn met de boot naar Thailand gegaan, daar hebben we kerst gevierd in 35 graden. Deze kerst was heel anders dan de kerst die je normaal in Nederland viert maar het was zeker leuk. Op 27 december kregen we dan eindelijk de boten. Boten waren allemaal in orde, waardoor we snel het water op konden om de locatie te analyseren. Ik ging er van uit dat we te maken zouden krijgen met 4 a 5 knopen maar niets was minder waar, we hebben elke dag rond de 15-22 knopen gehad. Voor mij was dit helemaal niet erg want ik ben over het algemeen beter met wat meer wind. Wel lag onze baan erg dicht bij een bergpunt waardoor de wind heel erg onstabiel was en erg veel shifte.

De eerste wedstrijd dag was op 29 december. Deze dag was voor mij het spannendst. Je zeilt namelijk tegen de beste meisjes van de wereld en dat merk je heel erg. Het veld ligt namelijk dicht op elkaar waardoor als je maar één foutje maakt je direct veel boten verliest . Elke dag hadden we 2 wedstrijden, na 3 dagen was er een rustdag waardoor we nog een beetje oud en nieuw konden vieren na de rustdag hadden we nog 2 wedstrijd dagen. De laatste wedstrijddag kon ik zowel 3e als 5e worden. Helaas ging ik de verkeerde kant op in het eerste kruisrak waardoor ik als 5e in het eindklassement eindigde. Ik had natuurlijk graag op het podium willen eindigen maar ik heb wel het gevoel dat ik alles er aan heb gedaan om zo goed mogelijk te eindigen bovendien heb ik heel veel geleerd tijdens de wedstrijden en heb ik de fouten die ik gemaakt had in wedstrijden niet meer gemaakt in de wedstrijden die volgde. Ik heb een geweldige tijd in Maleisië gehad met het Nederlandse team en ben trots op mijn 5e plaats op het ISAF jeugd WK

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X