Het bestuur nodigt hierbij al haar leden en donateurs uit voor onze Algemene Ledenvergadering 2018. De vergadering wordt gehouden in het Marit Bouwmeester Zeilcentrum, Pr. Wilhelminastraat 3, 9001 KE te Grou, op vrijdag 23 maart aanstaande. De vergadering zal beginnen om 19.30 uur.

De agenda en de overige documenten voor de vergadering kunt u downloaden. De link en het bijbehorende wachtwoord zijn u reeds toegestuurd per email. Mocht u deze mail niet hebben ontvangen neemt u dan contact op met het bestuur.

Na afloop van de vergadering zal de Douwe Drijver van de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation ons meenemen in het verhaal van de Lancaster R5682, die in de nacht van 4 op 5 september 1942 werd neergeschoten en neerstortte in de Alde Feanen. De Britse bommenwerper was onderweg van Syerston naar Bremen, maar werd boven de waddeneilanden aangeschoten door Duits afweergeschut. Met twee kapotte rechtermotoren, zette de piloot koers naar het vasteland. Het toestel werd uiteindelijk neergehaald door een Messerschmitt van de vliegbasis Leeuwarden, en stortte neer nabij de Neare Saiter (Nauwe Saiter).  In september 2017 werd begonnen met de berging van het wrak. Vanaf 16 april zal er een expositie over de Lancaster te zien zijn in het bezoekerscentrum van het nationaal park de Alde Feanen te Earnewâld.

Het bestuur hoopt u allen in grote getale te mogen begroeten, en kijkt uit naar een vruchtbare vergadering. Voor eventuele vragen, of indien u de documenten toegestuurd wenst te krijgen, kunt u mailen naar

Het Bestuur

 

Afbeelding: It Fryske Gea

©2021 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X