Het was weer een gezellige drukte op het terras van Oer’t Hout. Zaterdag 12 september werd daar de 2015 editie van het skipkesilen gevaren. Dit jaar verschenen er 50 deelnemers aan de start in 5 verschillende skipke klasses. Maar voordat er werd gevaren was er een rol weggelegd voor de Sylkeninginne (Nynke Rooks) en haar Hofdame (Anneke Hoekstra). Zij kozen uit alle skipkes de mooist versierde. Dit jaar won Stijn van der Duim de 1e prijs met zijn skipke.

Met een speciale race, tussen de skipkes van de Sylkeninginne, haar Hofdame, Jos en Rik (de winnaars van de facebook actie) en Bamlak Koene (winnaar kleurplaten wedstrijd), werd het skipkesilen geopend. Voor het eerst sinds jaren was het een voordewindse koers naar de finishlijn. Veel tuigjes waren daar nog niet goed op afgesteld waardoor een aantal skipkes koers zetten naar de Pikmar. Vlot werden de eerste finaleplekken bekend. Alle deelnemers zijn in ieder geval 2 maal aan de start verschenen in een poging de eerste plek in hun groep te bemachtigen.

Bijzonder dit jaar waren de echt oude skipkes die aan de start verschenen. Zo hadden we een klomp uit 1896! aan de start van fam. de Jong (en werd knap 4e in zijn klasse), maar ook een Meteoor (van dhr. Epema) uit 1960 verscheen aan de start.

Einduitslag
Frisiajachtjes
1) de Pakesizzers (Femke, Maaike, Björn, Britt de Jong)
2) Martsen Niemarkt
3) Jalte Talsma
Klompklasse
1) Ruben Homan
2) Maaike de Jong
3) Merijn Boonstra
Grutte Holle
1) Ilse van der Schaaf
Lytse Folle
1) Margriet Oppedijk
2) Bamlak Koene
Meteoor
1) Yfke Wester
2) Olivier Castelien
Lytse Holle
1) Anyke Bruinsma
2) Nils Kooiker

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X