Het Skipkesilen is een schitterende Grouster traditie. Al sinds 1907 worden er zeilwedstrijden gehouden door de jeugd met zelfgemaakte modelscheepjes. En nog steeds strijden jaarlijks meer dan 60 jeugdige deelnemers (en hun ouders, pake’s en beppe’s) in verschillende categorieën om de podiumplaatsen. Ook dit jaar houden we het evenement weer tijdens de Opening van het Watersportseizoen. Zaterdag 7 mei starten de Skipkes vanaf het strandje bij het Zeilcentrum in Grou.

Het programma van het Skipkesilen ziet er als volgt uit:
09:00 Startnummer ophalen op het strandje bij het Zeilcentrum (Pr. Wilhelminastraat 3)
09:15 Start van de wedstrijden in de diverse categorieën, gevolgd door de prijsuitreiking.

Als je met je eigen Skipke wilt meedoen dan kun je je via het digitale inschrijfformulier opgeven (€4,50 per deelnemer). Inschrijven kan t/m donderdag. Voor vragen of voor specifieke informatie kun je ook mailen naar .
Voor de enthousiaste bouwer heeft “Jong Frisia” een compleet bouwpakket met bouwinstructies samengesteld. Voor het bouwen van een Frisia jachtje hoef je geen scheepstimmerman te zijn. Met een beetje handigheid en creativiteit maak je het mooiste Skipke voor jezelf, je kind of kleinkind. Mocht je in bezit willen komen van een bouwpakket van een Frisia jachtje (kosten € 45,00), kom dan ook even langs

Oant sjen, oant Skipketiid!

Skipke Commissie ‘Jong Frisia’

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X