Vandaag 20 mei was het dan eindelijk zover! Nadat het in 2015 twee keer niet door kon gaan vanwege slecht weer, kon er dan vandaag een dag heerlijk gezeild worden tijdens een clinic in valken.

De dag, georganiseerd door de commissie Alles Is Mooglik van KWV Frisia, begon druilerig, maar knapte in de loop van de ochtend op daar waar de temperatuur de hele dag goed was.

Om 10 uur was iedereen paraat in het Zeilcentrum te Grou, waar er werd begonnen met koffie en thee en een stuk oranjekoek. Nadat iedereen was ingedeeld bij een zeilbegeleider, vertrok iedereen naar een boot.

De eerste schreden op een toch wel wankele boot was voor sommige deelnemers even wennen.

Voor een aantal was deze gewenning van korte duur en zaten ze na het oversteken van het Prinses Margriet kanaal reeds achter het roer.

Na de ochtend kennis gemaakt te hebben met het zeilen, was er een welverdiende lunch verzorgd door Ida Visservice. Om 13.00 uur zat iedereen weer in de boot voor een tweede ronde zeilen.

Iedereen was wel toe aan wat ruimer water na de ochtend met name op het Pikmeer doorgebracht te hebben. Er wordt besloten een tocht te zeilen over de Wijde Ee, en Sitebuorster Ee.
Hier stond er iets meer wind en gingen de Valken soms goed scheef, tot groot plezier van de deelnemers.

Om half drie stond iedereen moe maar voldaan weer op de wal bij het zeilcentrum waar genoten kon worden van wat drinken en een snack.

Na de groepsfoto was het tijd om afscheid te nemen en vertrok iedereen weer richting huis.

De clinic van 2016 was een succes en voor 2017 komt hij zeker weer op het programma.

Namens de commissie Alles Is Mooglik iedereen bedankt en met name de vrijwilligers en ondersteunende bedrijven; IDA Visservice, WSB Anja en Meat and Eat.

Clinic 2016 59Clinic 2016 39Clinic 2016 53Clinic 2016 56Clinic 2016 14Clinic 2016 32Clinic 2016 34Clinic 2016 5

©2023 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X