Op zaterdag 14 september is de Frisia Single Handed Challenge weer verzeild op het IJsselmeer voor de kust van Stavoren. Traditiegetrouw komen de deelnemers op vrijdag aan in de oude haven van Stavoren waar ‘s avonds in Cafe Max de route’s en starttijden worden uitgereikt. Omdat de windvoorspelling aangaf dat de wind in de middag minder werd is er besloten om een uur eerder dan gebruikelijk te starten. Helaas voor de vroege starters pakte dat niet zo goed uit. Er kwam pas vanaf half 10 een mooi windje opzetten welke gelukkig de hele dag bleef staan. Na een 3 tal bezeilde koersen kwam er een lang en warm voor de winds rak. De spinakeraars waren hier duidelijk in het voordeel en deze kwamen dus ook snel naar voren. Jouke de Vries lag aan het einde van dat rak op kop met zijn Victoire en Gerrit Jan Dijkstra met de First 325 volgde. In het halve windse rak wat volgde kwam rookie Job Modderman met de X 99 wel snel dichtbij de koplopers. In het kruisrak naar Stavoren werd bepaald wie er winnaar werd. Job Modderman kwam als eerste bij de bovenboei aan en kon onbedreigd naar de finish varen. Na bijna 7 uren varen kwam hij als eerste in Stavoren aan. Daar achter was het nog spannend. Gerrit Jan Dijkstra kwam nog als 2e om de bovenboei maar moest Jelmer Doctor met zijn J 120 toch voorbij laten gaan in het rak naar de finish.
Omdat Job Modderman de overal winnaar werd ging de rookie award naar de 2e beste nieuwkomer: Johan Boonstra varend met een Yamaha 25. De prijsuitreiking werd volgens traditie besloten met een biertje in de kuip van de winnaar.
We kunnen weer terug kijken op een bijzonder geslaagd weekend met 24 deelnemers.
Voor volgend jaar staat alweer de 12e editie op het programma. Zoals elk jaar is dit in het 1e weekend na de Grouster Merke. We hopen dan meer dan 30 deelnemers te verwelkomen. Klik hier voor de volledige uitslag.

©2021 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X