Zeilen met een beperking

Met de komst van Zeilcentrum Grou heeft KWV Frisia een lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan: het watersporten mogelijk maken voor iedereen. Door haar activiteiten vanuit deze accommodatie te organiseren, kan het zeilen voor iedereen -maar met name voor mensen met een beperking- heel goed worden ondersteund. In en rond de accommodatie zijn alle faciliteiten aanwezig zoals een tillift voor in en uit de boot, invalidentoilet en -douche en een botenkraan.

Om het zeilen voor mensen met een beperking te organiseren, is binnen KWV Frisia de commissie Alles is Mooglik (AiM) opgericht. Alles is Mooglik biedt voor alle leeftijden en op ieder gewenst moment mogelijkheden de zeilsport te komen beoefenen. AiM heeft 7 boten: 3 Hansa 303’s, die zowel door 1 als 2 personen kunnen worden gezeild en 4 Hansa Liberty’s, waarvan 2 met joystick besturing.

Elke donderdagavond organiseren we, begeleid door een vaste groep vrijwilligers, zeilavonden met zeilinstructie in deze boten. Deze trainingen zijn gericht op het (beter) leren (wedstrijd)zeilen voor zowel geoefende als beginnende zeilers.

Daarnaast wordt er op de donderdagavond in Valken gezeild in het kader van Unified Sailing. De bemanning van elke zeilboot bestaat uit twee of meerdere watersporters. Een zeiler met een verstandelijke beperking (Unified sporter) en een zeiler zonder verstandelijke beperking (Unified partner). Samen vormen ze het Unified zeilteam. Zodra het mogelijk is, heeft de Unified Sporter de volledige controle over het roer en grootzeil. Een aantal van onze zeilers doen reeds mee in het (internationale) Unified Sailing wedstrijdcircuit. Wij zijn aan het onderzoeken of KWV Frisia in dat wedstrijdcircuit een rol kan spelen.

De Hansa-klasse is al sinds enkele jaren een vaste waarde tijdens onze wedstrijddagen.

navigeer naar

CONTACT

Alles is Mooglik

Hieronder een reportage over de activiteiten van AIM en een impressie van het NK Hansa in 2018.

Meer informatie over aangepast zeilen? Neem dan gerust contact op met de commissie Alles is Mooglik. De contactgegevens vind je via de button hiernaast.

Zeillen zonder beperking

In 2019 is de stichting Zeilen zonder Beperking opgericht door Ritske van der Meer, Eddy Slot en Jan van der Meulen. De bedoeling is onder andere een SV 14 naar Grou te halen. Deze boot is sportiever dan de Hansa en biedt zeilers met een beperking nog een extra dimensie.

©2021 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X