Zeilen met een beperking

Met de komst van Zeilcentrum Grou heeft KWV Frisia een lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan: het watersporten mogelijk maken voor iedereen. Door haar activiteiten vanuit deze accommodatie te organiseren, kan het zeilen voor iedereen -maar met name voor mensen met een beperking- heel goed worden ondersteund. In en rond de accommodatie zijn alle faciliteiten aanwezig zoals een tillift voor in en uit de boot, invalidentoilet en -douche en een botenkraan.

Om het zeilen voor mensen met een beperking te organiseren, is binnen KWV Frisia de commissie Alles is Mooglik (AiM) opgericht. Alles is Mooglik biedt voor alle leeftijden en op ieder gewenst moment mogelijkheden de zeilsport te komen beoefenen. AIM heeft 6 boten: 3 Hansa 303’s, die zowel door 1 als 2 personen kunnen worden gezeild en 3 Hansa Liberty’s, waarvan 1 met joystick besturing.

Elke donderdagavond organiseren we, begeleid door een vaste groep vrijwilligers, zeilavonden met zeilinstructie in deze boten. Deze trainingen zijn gericht op het (beter) leren zeilen en voor zowel geoefende als beginnende zeilers.

Tweemaal per jaar organiseert onze vereniging KWV Frisia wedstrijden voor de Hansa- klasse die deelnemers trekken uit heel Nederland en zelfs enkele buitenlandse deelnemers. Bovendien wordt in 2018 het Open Nederlands Kampioenschap Hansa klasse in Grou georganiseerd.

We zijn er trots op te vermelden dat één van onze jongste deelnemers in 2017 Nederlands kampioen is geworden. Tevens heeft een team vanuit KWV Frisia in 2017 meegedaan aan de European Para Youth Games in Genua, Italië en hebben er drie teams meegezeild bij de EK Hansa wedstrijden in Mèze, Zuid-Frankrijk.

navigeer naar

CONTACT

Meer informatie over aangepast zeilen? Neem dan gerust contact op met de commissie Alles is Mooglik. De contactgegevens vind je via de button hiernaast.

Een korte impressie van onze activiteiten vind je op youtube.

Op 8, 9 en 10 juni 2018 organiseert KWV Frisia het NK Hansa. We zijn er bijzonder trots op dit te mogen organiseren. Al jaren heeft Frisia het zeilen voor mensen met een beperking hoog in het vaandel, en zeilt een vaste groep mensen iedere donderdagavond, met ondersteuning van vrijwilligers. Met het NK kunnen we onze faciliteiten optimaal inzetten.

Notice of Race

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

©2018 KWV Frisia Grou

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X