KWV Frisia Activiteitencommissie

Deze commissie organiseert de activiteiten voor de leden van KWV Frisia anders dan wedstrijden en jeugdtrainingen, niet leden zijn vaak ook van harte welkom. De activiteitencommissie stelt elk jaar een gevarieerd programma samen. Op het programma staan in ieder geval: Solo-tocht, KWV Frisia cup en midzomeractiviteit. In de wintermaanden organiseert de activiteitencommissie ‘Pubavonden’ met uiteenlopende onderwerpen, zoals lezingen over trim van de zeilen, het weer, elektronica aan boord of gewoon een avond met sterke verhalen. Voor een overzicht van alle activiteiten zie de kalender van KWV Frisia. Houd ook de nieuwsberichten in de gaten voor de (voor)aankondiging van activiteiten. Heeft u nog een leuke suggestie voor een activiteit neem dan contact op met de activiteitencommissie.

CONTACT

KWV Frisia Cup

De donderdagavond wedstrijden georganiseerd door KWV Frisia gaan in 2024 van start op: Donderdag 16 mei om 19:30 op het Pikmeer bij Grou.

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot te wedstrijdvaren of je wilt je voorbereiden op het varen van wedstrijden, geef je dan op voor de KWV Frisia trainingen. Aan deze wedstrijden kan deelgenomen worden door leden en niet-leden.

De trainingen vinden hoofdzakelijk plaats op het Pikmeer bij Grou en we starten altijd rond 19:30. Deze laagdrempelige zeilwedstrijden staan open voor eenheidsklassen, kajuitboten en open zeilboten.

De uitslagen worden berekend voor de vrije klasse op basis van het SW-handicap systeem, dit is een tijdcorrectie op de gezeilde tijd van een parcours. De gecorrigeerde tijd wordt gebruikt om de prestaties van verschillende zeilboten min of meer te vergelijken onder gelijke omstandigheden. Dit maakt de wedstrijden nog spannender. Naast het internationale SW handicap systeem werken we sinds een paar jaar met de Grouster correctie factor, dit betekent dat op basis van gezeilde resultaten de handicap gecorrigeerd wordt zodat het nog spannender wordt wie er gaat winnen. De eenheidsklassen finishen op volgorde van binnenkomst.

Wanneer je zelf niet in het bezit van een eigen boot bent kun je een polyvalk huren bij WSB Anja. Kosten hiervoor per avond 20 euro en voor het totaal van 10 wedstrijdavonden 175,- euro. Dit dienen de deelnemers zelf te regen met WSB Anja. 0566621373

Het inschrijfgeld voor de wedstrijden voor het gehele seizoen is voor leden 40,00 en niet-leden 50,00 euro. Inschrijven kan via deze link . Hier vind je de regels.

Alleen na betaling van bovenstaande bedrag is deelname aan de wedstrijden mogelijk.

Namens de activiteitencommissie van KWV Frisia,

Graag tot 16 mei bij de eerste training op het Pikmeer.

Frisia Single Handed Challenge 14 september 2024

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Benieuwd hoe het zal zijn om alleen met je eigen boot een tocht op het IJsselmeer te zeilen? Op zoek naar avontuur, spanning en gezelligheid?

Voor iedereen die het leuk vindt om eens solo te zeilen, maar niet solo in de haven wil liggen organiseert de activiteitencommissie van KWV Frisia de Frisia Single Handed Challenge op het IJsselmeer.
Het is een tocht, maar we willen wel graag fanatiek zeilen en daarom wordt er gestart op SW cijfer zodat we na afloop toch een klassement op kunnen maken.
De baan is afhankelijk van windrichting en sterkte en zal ‘s morgens tijdens het palaver bekend worden gemaakt. Er wordt geprobeerd een baan van ongeveer 5 uur te zeilen met daarin een voor de wind, een halve wind en een in de wind rak. Start en finish zijn in Stavoren.

Kortom, een prachtige “solo” zeildag met aansluitend een gezellige afsluiter!

 

 

—–Voorlopig Programma:—–

Vrijdagavond:

  • verzamelen in de oude haven van Stavoren.

Zaterdag:

  • 9.00 palaver
  • 10:00 start op SW
  • 15:00 finish

Aansluitend havenplezier…..

 

Wil je meedoen? Aanmelden kan voor 7 september 2024 via het inschrijfformulier.

 

Voor meer info bellen met Douwe Bruinsma 06 51614629

Met vriendelijke groeten,

De organisatie,

Douwe Bruinsma

KWV Frisia

Zeiltocht

De activiteitencommissie streeft er naar om in het voorjaar een zeiltocht te organiseren:

De tocht start in een van de buitenhavens van het IJsselmeer, waar we op vrijdagmiddag om 13 uur verzamelen. Afhankelijk van weer en wind gaan we ‘een blokje om’. Dit kan een rondje IJsselmeer/Markermeer worden of een mooie tocht over het Wad. Een aantal deelnemers zal op zondag weer terug naar de thuishaven varen en een aantal pakt ook de maandag nog mee. De definitieve plannen zullen we, afhankelijk van de weersvoorspellingen en de voorkeuren van de deelnemers, in de week voorafgaand aan de tocht maken.

Karakter van de tocht

Het karakter van de tocht zit is een combinatie van mijlen maken en met z’n allen gezellig onderweg zijn. Er is geen wedstrijd element en er geen beperkingen voor zeilvoering en/of gebruik van de motor.

Eigen verantwoordelijkheid

De tocht wordt geheel op eigen risico gevaren. De beslissing om al dan niet uit te varen, of nog enkele uren of een dag te wachten, uit te wijken naar een (vlucht)haven of om terug te gaan ligt bij elke deelnemer persoonlijk. Een ieder vaart geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. U bent schipper op uw eigen schip! Er is geen sprake van een “begeleide” tocht, al is onderling (marifoon)contact bijna altijd mogelijk.

Inschrijfformulier:

inschrijven via kwvfrisia.nl
Kosten inschrijving, havengeld en overige kosten
Er zijn geen inschrijvingskosten verbonden aan deze tocht. Het havengeld dient ter plaatse te worden voldaan.

Agenda Activiteitencommissie

Datum

Titel

Kleur

navigeer naar

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?