KWV Frisia Activiteitencommissie

Deze commissie organiseert de activiteiten voor de leden van KWV Frisia anders dan wedstrijden en jeugdtrainingen, niet leden zijn vaak ook van harte welkom. De activiteitencommissie stelt elk jaar een gevarieerd programma samen. Op het programma staan in ieder geval: Solo-tocht, KWV Frisia cup en midzomeractiviteit. In de wintermaanden organiseert de activiteitencommissie ‘Pubavonden’ met uiteenlopende onderwerpen, zoals lezingen over trim van de zeilen, het weer, elektronica aan boord of gewoon een avond met sterke verhalen.Voor een overzicht van alle activiteiten zie de kalender van KWV Frisia. Houd ook de nieuwsberichten in de gaten voor de (voor)aankondiging van activiteiten. Heeft u nog een leuke suggestie voor een activiteit neem dan contact op met de activiteitencommissie.

navigeer naar

CONTACT

KWV Frisia-cup

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot te wedstrijdvaren of je wilt voorbereiden op het varen van wedstrijden, geef je dan op voor de KWV Frisia cup. Aan de KWV Frisia kan deelgenomen worden door leden en niet-leden.

De wedstrijden vinden hoofdzakelijk in het voorseizoen plaats op het Pikmeer bij Grou en de eerste start is altijd rond 19:30. Deze laagdrempelige zeilwedstrijden staan open voor eenheidsklassen, kajuitboten en open zeilboten. De laatste twee varen onder het SW handicap systeem. Het SW-handicap systeem is een tijdcorrectie op de gezeilde tijd van een parcours. De gecorrigeerde tijd wordt gebruikt om de prestaties van verschillende zeilboten min of meer te vergelijken onder gelijke omstandigheden. Dit maakt dat je geen wedstrijdjacht hoeft te hebben om kans te maken op de winst. Naast het internationale SW handicap systeem is er sinds vorig jaar de Grouster SW handicap, dit betekent dat op basis van gezeilde resultaten de handicap gecorrigeerd wordt zodat het nog spannender wordt wie er gaat winnen. De eenheidsklassen finishen op volgorde van binnenkomst.

Er worden 10 wedstrijdavonden georganiseerd, waarbij we ernaar streven om per avond minimaal 2 wedstrijden te varen. De eind uitslag wordt uiteindelijk berekend op basis van 8 gevaren avonden zodat je, ook als je een avond mist kans blijft houden op de winst. Dit jaar willen we naast de korte baan wedstrijd een tweetal langere baan wedstrijden organiseren waarbij er gestart wordt op basis van je handicap. De langzaamste start als eerste en de snelste als laatste, de berekening van de handicap zit dan opgenomen in je starttijd.

In de SW-handicap klasse wordt gestreden om de KWV Frisia-cup en in de polyvalken om de WSB Anja bokaal. Na de wedstrijden is er tijd voor de sterke verhalen onder het genot van een borrel in het Zeilcentrum Grou.

Wanneer je zelf niet in het bezit van een eigen boot bent kun je een polyvalk huren bij WSB Anja voor 15 euro per avond, of 120 euro ineens bij betaling vooraf voor alle 10 wedstrijdavonden.

Inschrijven kan hier, het inschrijfgeld is voor leden 15,00 en niet-leden 25,00 euro. De wedstrijdbepalingen staan hier.

We starten in 2019 weer in mei, zie hieronder de data.

Wedstrijddata:

09, 16 en 23 mei

6, 13, 20, en 27 juni

4 en 11 juli

5 september

Frisia Single Handed Challenge

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Benieuwd hoe het zal zijn om alleen met je eigen boot een tocht op het IJsselmeer te zeilen? Op zoek naar avontuur, spanning en gezelligheid?

Voor iedereen die het leuk vind om eens solo te zeilen maar niet solo in de haven wil liggen organiseert de activiteitencommissie van Frisia op de Frisia Single Handed Challenge op het IJsselmeer.
Het is een tocht maar we willen wel graag fanatiek zeilen en daarom wordt er gestart op SW cijfer zodat we na afloop toch een klassement op kunnen maken.
De winnaar van dit klassement is de winnaar van de felbegeerde Frisia Single Handed Challenge Award.
De baan is afhankelijk van windrichting en sterkte en zal ‘s morgens tijdens het palaver bekend worden gemaakt. Er wordt geprobeerd een baan van ongeveer 5 uur te zeilen met daarin een voor de wind, een halve wind en een in de wind rak. De start zal zijn voor Stavoren en de finish voor Makkum.


In 2019 wordt de Single Hamde Challenge voor de 11e keer gevaren op zaterdag 14 september
Voorlopig Programma:

Vrijdagavond / zaterdagmorgen: aankomst oude haven Stavoren
9.00 palaver
10.00 start hoogste SW
15.00 finish
16.00 bier aan boord van de
winnaar en prijsuitreiking

Aanmelden kan voor 1 september via het inschrijfformulier

Voor meer info bellen met P. Modderman 06 21260390

Zeiltocht

De activiteitencommissie streeft er naar om in het voorjaar een zeiltocht te organiseren:

De tocht start in een van de buitenhavens van het IJsselmeer, waar we op vrijdagmiddag om 13 uur verzamelen. Afhankelijk van weer en wind gaan we ‘een blokje om’. Dit kan een rondje IJsselmeer/Markermeer worden of een mooie tocht over het Wad. Een aantal deelnemers zal op zondag weer terug naar de thuishaven varen en een aantal pakt ook de maandag nog mee. De definitieve plannen zullen we, afhankelijk van de weersvoorspellingen en de voorkeuren van de deelnemers, in de week voorafgaand aan de tocht maken.

Karakter van de tocht

Het karakter van de tocht zit is een combinatie van mijlen maken en met z’n allen gezellig onderweg zijn. Er is geen wedstrijd element en er geen beperkingen voor zeilvoering en/of gebruik van de motor.

Eigen verantwoordelijkheid

De tocht wordt geheel op eigen risico gevaren. De beslissing om al dan niet uit te varen, of nog enkele uren of een dag te wachten, uit te wijken naar een (vlucht)haven of om terug te gaan ligt bij elke deelnemer persoonlijk. Een ieder vaart geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. U bent schipper op uw eigen schip! Er is geen sprake van een “begeleide” tocht, al is onderling (marifoon)contact bijna altijd mogelijk.

Inschrijfformulier:

inschrijven via kwvfrisia.nl
Kosten inschrijving, havengeld en overige kosten
Er zijn geen inschrijvingskosten verbonden aan deze tocht. Het havengeld dient ter plaatse te worden voldaan.

©2020 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X