KWV Frisia Activiteitencommissie

Deze commissie organiseert de activiteiten voor de leden van KWV Frisia anders dan wedstrijden en jeugdtrainingen, niet leden zijn vaak ook van harte welkom. De activiteitencommissie stelt elk jaar een gevarieerd programma samen. Op het programma staan in ieder geval: Solo-tocht, KWV Frisia cup en midzomeractiviteit. In de wintermaanden organiseert de activiteitencommissie ‘Pubavonden’ met uiteenlopende onderwerpen, zoals lezingen over trim van de zeilen, het weer, elektronica aan boord of gewoon een avond met sterke verhalen.Voor een overzicht van alle activiteiten zie de kalender van KWV Frisia. Houd ook de nieuwsberichten in de gaten voor de (voor)aankondiging van activiteiten. Heeft u nog een leuke suggestie voor een activiteit neem dan contact op met de activiteitencommissie.

navigeer naar

CONTACT

KWV Frisia Zeiltrainingen

De donderdagavond zeiltrainingen georganiseerd door KWV Frisia gaan van start op: Donderdag 28 mei om 19:30 op het Pikmeer bij Grou.

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot te wedstrijdvaren of je wilt je voorbereiden op het varen van wedstrijden, geef je dan op voor de KWV Frisia trainingen. Aan deze avondtrainingen kan deelgenomen worden door leden en niet-leden.

De trainingen vinden hoofdzakelijk plaats op het Pikmeer bij Grou en we starten altijd rond 19:30. Deze laagdrempelige zeilwedstrijd-training staat open voor eenheidsklassen, kajuitboten en open zeilboten. Om de trainingen spannend te houden faciliteren wij wel een uitslag welke achteraf met de deelnemers aan de trainingen gedeeld wordt via de app.

Deze uitslagen worden berekend voor de vrije klasse op basis van het SW-handicap systeem, dit is een tijdcorrectie op de gezeilde tijd van een parcours. De gecorrigeerde tijd wordt gebruikt om de prestaties van verschillende zeilboten min of meer te vergelijken onder gelijke omstandigheden. Dit maakt de trainingen nog spannender. Naast het internationale SW handicap systeem werken we sinds een paar jaar met de Grouster correctie factor, dit betekent dat op basis van gezeilde resultaten de handicap gecorrigeerd wordt zodat het nog spannender wordt wie er gaat winnen. De eenheidsklassen finishen op volgorde van binnenkomst.

In verband met de Corona crisis starten we wat later in het seizoen maar gezien de regelgeving achten we het als vereniging verantwoord om de onderlinge trainingen toch weer van start te laten gaan. Daarbij hebben we wel een aantal regels waaraan elke deelnemer zich dient te houden, zodat we voldoen aan de 1,5 mtr. afstand houden en de verspreiding van het virus proberen te voorkomen.

Regels:

Zie de website van het watersportverbond voor de algemeen geldende regels omtrent de deelname aan de trainingen.

https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf

Belangrijk is dat we de 1,5 mtr handhaven en daarom is de afspraak dat er maximaal 2 personen in een open/ (huur) valk mogen deelnemen en voor eigen boot bezitters dat je de 1,5 mtr. moet borgen.

Data:

28 mei

4, 11, 18 en 25 juni

2 juli

20 en 27 augustus

3 september

Helaas voorlopig na de trainingen geen nazit in het Zeilcentrum om te evalueren, dit kan eventueel via de app.

Wanneer je zelf niet in het bezit van een eigen boot bent kun je een polyvalk huren bij WSB Anja. Kosten hiervoor per avond 15 euro en voor het totaal van 9 trainingsavonden 100,- euro. Dit dienen de deelnemers zelf te regen met Anja. https://wsbanja.nl/

Het inschrijfgeld voor de traningen voor het gehele seizoen is voor leden 20,00 en niet-leden 25,00 euro. Inschrijven kan via de website www.kwvfrisia.nl . Hier vind je ook de data en regels.

Alleen na betaling van bovenstaande bedrag is deelname aan de trainingen mogelijk.

Namens de activiteitencommissie van KWV Frisia,

Graag tot 28 mei bij de eerste training op het Pikmeer.

Frisia Single Handed Challenge

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Benieuwd hoe het zal zijn om alleen met je eigen boot een tocht op het IJsselmeer te zeilen? Op zoek naar avontuur, spanning en gezelligheid?

Voor iedereen die het leuk vind om eens solo te zeilen maar niet solo in de haven wil liggen organiseert de activiteitencommissie van Frisia op de Frisia Single Handed Challenge op het IJsselmeer.
Het is een tocht maar we willen wel graag fanatiek zeilen en daarom wordt er gestart op SW cijfer zodat we na afloop toch een klassement op kunnen maken.
De winnaar van dit klassement is de winnaar van de felbegeerde Frisia Single Handed Challenge Award.
De baan is afhankelijk van windrichting en sterkte en zal ‘s morgens tijdens het palaver bekend worden gemaakt. Er wordt geprobeerd een baan van ongeveer 5 uur te zeilen met daarin een voor de wind, een halve wind en een in de wind rak. De start zal zijn voor Stavoren en de finish voor Makkum.


In 2021 wordt de Single Hamde Challenge voor de 12e keer gevaren op zaterdag 18 september
Voorlopig Programma:

Vrijdagavond: aankomst oude haven Stavoren

zaterdagmorgen:
9.00 palaver
10.00 start hoogste SW
15.00 finish
16.00 bier aan boord van de
winnaar en prijsuitreiking

Aanmelden kan voor 13 september via het inschrijfformulier

Voor meer info bellen met Douwe Bruinsma 06 51614629

Zeiltocht

De activiteitencommissie streeft er naar om in het voorjaar een zeiltocht te organiseren:

De tocht start in een van de buitenhavens van het IJsselmeer, waar we op vrijdagmiddag om 13 uur verzamelen. Afhankelijk van weer en wind gaan we ‘een blokje om’. Dit kan een rondje IJsselmeer/Markermeer worden of een mooie tocht over het Wad. Een aantal deelnemers zal op zondag weer terug naar de thuishaven varen en een aantal pakt ook de maandag nog mee. De definitieve plannen zullen we, afhankelijk van de weersvoorspellingen en de voorkeuren van de deelnemers, in de week voorafgaand aan de tocht maken.

Karakter van de tocht

Het karakter van de tocht zit is een combinatie van mijlen maken en met z’n allen gezellig onderweg zijn. Er is geen wedstrijd element en er geen beperkingen voor zeilvoering en/of gebruik van de motor.

Eigen verantwoordelijkheid

De tocht wordt geheel op eigen risico gevaren. De beslissing om al dan niet uit te varen, of nog enkele uren of een dag te wachten, uit te wijken naar een (vlucht)haven of om terug te gaan ligt bij elke deelnemer persoonlijk. Een ieder vaart geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. U bent schipper op uw eigen schip! Er is geen sprake van een “begeleide” tocht, al is onderling (marifoon)contact bijna altijd mogelijk.

Inschrijfformulier:

inschrijven via kwvfrisia.nl
Kosten inschrijving, havengeld en overige kosten
Er zijn geen inschrijvingskosten verbonden aan deze tocht. Het havengeld dient ter plaatse te worden voldaan.

©2021 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X