Koninklijke Watersportvereniging Frisia

KWV Frisia is een actieve watersportvereniging in het hart van Friesland met een basis in de breedtesport. ”Iedereen kan bij Frisia zeilen”. Zo leren we kinderen en volwassenen zeilen, maar organiseren ook watersportactiviteiten voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Voor haar leden organiseert KWV Frisia o.m. wekelijkse clubwedstrijden voor kajuitjachten en open boten, wedstrijdtrainingen voor de jeugd, pubavonden met een mooi verhaal en een gezellige borrel, een solowedstrijd, een lange afstand toertocht naar Engeland, een familiepuzzeltocht met BBQ, wedstrijdweekenden, de Grouster Zeilmarathon en nog veel meer.

KWV Frisia werkt nauw samen met de watersportverenigingen in en rond Grou en Leeuwarden.

De jeugd is een belangrijke pijler voor de vereniging. Voor hen organiseren we diverse activiteiten gericht op de zeilsport. Vast in de basis staan de CWO opleiding, de wekelijkse wedstrijdtrainingen, het skipkesilen en de familie-avond. Maar daar omheen vinden gedurende het hele jaar ook andere activiteiten plaats gericht op de jeugd. Tenslotte is er het jaarlijkse schoolzeilen dat Frisia organiseert voor kinderen van de groepen 5 en 6 in midden Friesland.

KWV Frisia kent de volgende commissies:

navigeer naar

CONTACT

Lidmaatschap van KWV Frisia Grou

Als watersporter is het een goede zaak om lid te zijn van KWV Frisia. Dit omdat u zodoende een vereniging steunt die de watersport in en rondom Grou wil bevorderen. Daarnaast biedt een lidmaatschap de volgende voordelen:

 • Als lid van KWV Frisia mag u deelnemen aan de door Frisia georganiseerde wedstrijden voor open klassen tegen een gereduceerd tarief.
 • Kunt u meedoen aan verschillende activiteiten zoals toertochten, zeezeiltochten, een avondcompetitie voor kajuitzeiljachten, excursies en lezingen.
 • Voor de jeugd in en om Grou wordt door KWV Frisia het traditionele Skipkesilen georganiseerrd op de 2e zaterdag in juni.
 • KWV Frisia creeert  de mogelijkheden voor het leren van (wedstrijd)zeilen in de Optimist, Splash en Laser.
 • Door middel van de website en nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen en buiten de vereniging.
 • Bij diverse verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen op uw bootverzekering als u lid bent van KWV Frisia.
 • Via KWV Frisia bent u vertegenwoordigd in het Watersportverbond. Het Watersportverbond is weer vertegenwoordigd in vele overlegorganen zoals de provincie, gemeenten en waterschappen. U ontvangt een ledenpas van het Watersportverbond, waarmee u bij diverse watersportgebonden instanties korting kunt krijgen.

U kunt zich opgeven via het on-line aanmeldingsformulier.

De contributieregeling is als volgt (voor 2017):

 • Gewoon lid senior € 44,50
  (incl. afdracht Watersportverbond €19,80)
 • Gewoon lid van 19 t/m 24 jaar € 26,00
  (incl. afdracht Watersportverbond € 9,90)
 • Jeugdlid (t/m 18 jaar) € 23,00
  (incl. afdracht Watersportverbond € 9,90)
 • Donateur minimaal €15,-

U kunt zich opgeven via het on-line aanmeldingsformulier.

Mocht u lid zijn van meerdere watersportverenigingen, dan hoeft u maar eenmaal afdracht aan het watersportverbond te betalen. U kunt de dubbele afdracht terug varen middels een verzoek aan het watersportverbond. Dit kan schriftelijk of per email (). Geeft u hierbij aan van welke verenigingen u lid bent, uw lidmaatschapsnummers en uw rekeningnummer.

De statuten en het huishoudelijk reglement van KWV Frisia zijn in te zien via deze site.

Klik hier voor de statuten of hier voor het huishoudelijk regelment.

Met ingang van 25 mei 2108 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. KWV Frisia heeft maatregelen getroffen om hieraan te voldoen. Meer hierover leest u in onze privacy-verklaring, die binnenkort op deze site verschijnt. Voor eventuele vragen of bezwaren kunt u contact opnemen met het bestuur via bestuur@kwvfrisia.nl

Historie

Zeilvereniging Frisia werd op 28 september 1860 in Grou opgericht. Gestart werd met 61 leden. Jaarlijks organiseerde de vereniging één wedstrijd voor de kermisdagen in september. Er werd gevaren in vracht- en beurtschepen, jachten en boeiers, metende meer dan 5 ton, jachten en boten van 5.40 tot 6.20 el, van boten 5.20 el en daar beneden, boten van 4.30 el en daar beneden en schouwen. Hierbij werd gezeild om zilveren gebruiksvoorwerpen.

Frisia heeft altijd kunnen bogen op de grote sympathie van het Koninklijke Huis. Bij diverse jubilea zijn er speciale medailles aangeboden als hoofdprijs door H.M. de Koningin Juliana en Z.K.H. Prins Bernard. Tijdens het 100 jarig jubileum van zeilvereniging Frisia ontving zij het predikaat ‘Koninklijk’. Vanaf dat moment voert de vereniging een kroon in haar verenigingsstandaard. In de loop van de jaren ontplooide de verenging, naast hardzeilen, steeds meer activiteiten. In 1972 werd daarom de vereniging Koninklijke Watersportvereniging Frisia genoemd, met de nadruk op een brede watersportbeoefening.

Klik hier voor de visie van KWV Frisia voor de periode tot 2020.

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

©2018 KWV Frisia Grou

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X