KWV Frisia Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie organiseert ieder voorseizoen haar ‘Voorjaarswedstrijden’, om toerbeurt met de GWS de ‘Pinksterdriedaagse’ en in het najaar de traditionele ‘Hardzeildagen’ of ‘Merkewedstrijden’.

Daarnaast worden op verzoek voor diverse zeilklassen klassenevenementen georganiseerd. Ook het organiseren van grotere evenementen buiten Grou ziet de wedstrijdcommissie van KWV Frisia als een uitdaging. De wedstrijdcommissie beschikt sinds begin 2016 over een nieuw startschip en stelt zich ten doel de organisatie rond wedstrijden steeds op een hoger niveau te brengen.

De wedstrijdcommissie heeft de beschikking over een aantal wedstrijdleiders, die bij de wedstrijden worden ondersteund door vele andere vrijwilligers.

Inschrijven voor wedstrijden kan op de homepage, rechts bovenaan in de gele balk.

navigeer naar

CONTACT

Wedstrijdinformatie

De wedstrijden worden verzeild onder “De regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020”.

Voor de wedstrijden gelden daarnaast de Lokale Wedstrijdbepalingen. Deelnemers ontvangen deze op de donderdag voorafgaande aan de wedstrijden via de mail. Baankaarten zijn voorafgaand aan de wedstrijden af te halen in het Zeilcentrum of aan boord van het startschip.

De wedstrijden starten op zaterdag vanaf 11.00 en 14.00 uur en op zondag vanaf 10.00 en 13.00 uur.  De prijsuitreiking is op de laatste wedstrijddag, ongeveer een uur na de laatste finish in het Zeilcentrum te Grou.

Op een navigatiesysteem navigeert u naar de Wilhelminastraat. Als u deze straat vanaf het dorp inrijdt, ziet u het zeilcentrum aan uw linkerhand.

Bij het Zeilcentrum is een botenkraan aanwezig die kan takelen tot 2 ton. Naast de botenkraan ligt de trailerhelling en tevens is er een jollensteiger aanwezig. Het in- en het uit het water takelen van uw boot is, als deelnemer aan de wedstrijden van KWV Frisia, vanaf het seizoen 2019 gratis.

Het gebruik maken van een trailerhelling is ook mogelijk bij:
– Jachthaven Yn ‘e Lijte
– Garde Jagerswei (direct bij de afslag naast de brug)

Tijdens wedstrijdweekenden wordt er op zaterdagmiddag om circa 17.00 uur een BBQ georganiseerd, waarvoor u zich via het inschrijfformulier voor de wedstrijden kunt opgeven. De kosten hiervan bedragen € 13,50 per persoon.

Voor eventuele overnachtingen kunt u contact opnemen met Stayokay Grou of Waterpark Yn ‘e Lijte.

Wedtrijdkalender

Voor 2021 staan voor KWV Frisia voorlopig de volgende wedstrijden op het programma:

De Voorjaarswedstrijden zijn afgelast

De Pinksterdriedaagse op 22, 23 en 24 mei

Het NK 30m2 op 18-20 juni

Het Regenboogevenement op 31 juli en 1 augustus

De 160e Hardzeildagen op 11 en 12 september

De 7e Grouster Zeilmarathon op 09 oktober

Wedstrijdbepalingen

Na inschrijving voor de wedstrijden krijg je de wedstrijdbepalingen en overige informatie per mail op de donderdag voor de wedstrijden toegestuurd.

Bemanninglicentie

Sinds 2013 heeft het Watersportverbond de bemanningslicentie verplicht gesteld.

Waarom een bemanningslicentie?
Tot 2013 werd alleen degene met een wedstrijdlicentie, meestal de schipper, gehouden aan de naleving van de regels van het wedstrijdzeilen. Met de invoering van de bemanningslicentie is de naleving van de regels een gedeelde verantwoordelijkheid voor de gehele bemanning geworden.

De bemanningslicentie is een aanvulling op de reeds bestaande wedstrijdlicenties en geeft alle wedstrijdzeilers in Nederland zowel nationaal als internationaal een gezicht. Voor meer informatie en het aanvragen van een (bemannings) licentie kun je terecht op de website van het watersportverbond (klik hier).

©2021 KWV Frisia Grou

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X