KWV Frisia Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie organiseert ieder voorseizoen haar ‘Voorjaarswedstrijden’, om toerbeurt met de GWS de ‘Pinksterdriedaagse’ en in het najaar de traditionele ‘Hardzeildagen’ of ‘Merkewedstrijden’.

Daarnaast worden op verzoek voor diverse zeilklassen klassenevenementen georganiseerd. Ook het organiseren van grotere evenementen buiten Grou ziet de wedstrijdcommissie van KWV Frisia als een uitdaging. De wedstrijdcommissie beschikt sinds begin 2016 over een nieuw startschip en stelt zich ten doel de organisatie rond wedstrijden steeds op een hoger niveau te brengen.

De wedstrijdcommissie heeft de beschikking over een aantal wedstrijdleiders, die bij de wedstrijden worden ondersteund door vele andere vrijwilligers.

navigeer naar

CONTACT

De wedstrijden worden verzeild onder “De regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020”.

Voor de wedstrijden gelden daarnaast de Lokale Wedstrijdbepalingen. Deze zijn op vrijdag voorafgaande aan de wedstrijden van 19.00 tot 20.00 uur verkrijgbaar in het zeilcentrum van Grou en op de eerste wedstrijddag vanaf 9.00 uur eveneens in het zeilcentrum.

De starts zijn op zaterdag vanaf 11.00 en 14.00 uur en op zondag (en eventueel maandag) vanaf 10.00 en 13.00 uur. Elke wedstrijddag zijn er dus twee starts. De prijsuitreiking is op de laatste wedstrijddag, ongeveer een uur na de laatste finish in het Zeilcentrum Grou.

Op een navigatiesysteem navigeert u naar de Wilhelminastraat. Als u deze straat vanaf het dorp inrijdt, ziet u het zeilcentrum aan uw linkerhand.

Bij het Zeilcentrum Grou is een botenkraan aanwezig die kan takelen tot 2 ton. Naast de botenkraan ligt de trailerhelling en tevens is er een jollensteiger aanwezig. Het in- en het uit het water takelen van uw boot kost u, als deelnemer aan de wedstrijden, € 15,00.

Het gebruik maken van een trailerhelling is ook mogelijk bij:
– Jachthaven Yn ‘e Lijte
– Garde Jagerswei (direct bij de afslag naast de brug)

Tijdens de wedstrijdweekenden wordt er op zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur een BBQ georganiseerd, waarvoor u zich via het inschrijfformulier voor de wedstrijden kunt opgeven. De kosten hiervan bedragen € 12,50 per persoon.

Voor eventuele overnachtingen kunt u contact opnemen met Stayokay Grou of Waterpark Yn ‘e Lijte.

Voor 2019 staan voor KWV Frisia voorlopig de volgende wedstrijden op het programma:

De Voorjaarswedstrijden op 4 en 5 mei
De Pinksterdriedaagse op 8,9 en 10 juni
Het Regenboogevenement op 13 en 14 juli
De 159e Hardzeildagen op 7 en 8 september
De 6e Grouster Zeilmarathon op 12 oktober

Na inschrijving voor de wedstrijden krijg je de wedstrijdbepalingen en eventuele overige informatie per mail toegestuurd.

Sinds 2013 heeft het Watersportverbond de bemanningslicentie verplicht gesteld.

Waarom een bemanningslicentie?
Tot 2013 werd alleen degene met een wedstrijdlicentie, meestal de schipper, gehouden aan de naleving van de regels van het wedstrijdzeilen. Met de invoering van de bemanningslicentie is de naleving van de regels een gedeelde verantwoordelijkheid voor de gehele bemanning geworden.

De bemanningslicentie is een aanvulling op de reeds bestaande wedstrijdlicenties en geeft alle wedstrijdzeilers in Nederland zowel nationaal als internationaal een gezicht. Voor meer informatie en het aanvragen van een (bemannings) licentie kun je terecht op de website van het watersportverbond (klik hier).

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

©2019 KWV Frisia Grou

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X