Dit jaar is op zaterdag 25 mei 2019 in Grou het Iepen Frysk kampioenskip Klompkesilen (I.F.K.K.).

Die dag viert provinsje Fryslân het 125 jarig jubileum van het Fries Statenjacht ‘Friso’ met daarbij een leuk programma voor de jeugd waaronder het klompkesilen voor basisschool kinderen. Het klompkesilen is van 11:00 uur tot 14:15 uur en het programma is te vinden  op de website van Stichting Klompkesilen.

Wil je meedoen aan dit kampioenschap en hiervoor een klomp bouwpakket aanschaffen voor € 30,- dan kan dat gratis zijn. Bij de bouwpakketten van de klomp zit een geld-retour bon van € 30,- die bij deelname aan het kampioenschap in Grou ingeleverd kan worden.

Tot en met het kampioenschap zijn er dit jaar twee plaatsen waar de klomp bouwpakketten gekocht en afgehaald kunnen worden. Dat is in Sneek in het Fries Scheepvaarmuseum en in Grou in het zeilcentrum. Zie voor bezoek en openingstijden even op hun eigen site.

Klompkesilen op 25 mei in Grou.

Locatie: Nieuwe kade in Grou.

Programma:

11:00 – 12:00 uur  Keuring klompkes en inschrijving deelnemers.

11:15 – 11:45 uur  Proefvaren.

12:00 – 14:00 uur  Wedstrijden Klompkesilen.

14:00 uur                Finale Klompkesilen.

14:10 uur                Prijsuitreiking.

Reglement notitie voor deelnamen aan het Klompkesilen.

Aansprakelijkheid.

Deelnemende kinderen doen mee onder verantwoordelijkheid van hun ouders. De organisatie van het klompkesilen, en haar vrijwilligers, de organisatie van het totale feestprogramma en haar vrijwilligers, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor materiele schade of persoonlijk letsel veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na het klompkesilen.

Veiligheid en zelfstandigheid.

Van de kinderen die meedoen, verwachten wij dat zij allemaal in het bezit zijn van een zwemdiploma. Indien dit niet het geval is, en zij bevinden zich in het wedstrijdgebied dan is dragen van een zwemvest verplicht.

Tijdens de wedstrijden wordt verwacht dat de kinderen dit zelfstandig doen en alle aanwijzingen van de wedstrijdleiding of andere betrokken vrijwilligers opvolgen. De kinderen moeten zelf hun klomp te water kunnen laten en die zelfstandig aan de wedstrijd laten meezeilen.

Beeld en portretrecht.

Door aan dit evenement deel te nemen, verlenen deelnemers de organiserende autoriteit en de sponsoren automatisch het recht om, zonder vergoeding, eeuwigdurend en naar hun eigen goeddunken, elke fotografische, audio en video opname en andere reproducties van hen te maken, te gebruiken en te tonen, die op het water of op de evenement locatie zijn gemaakt vanaf de tijd van aankomst op de locatie tot de tijd van hun definitieve vertrek.

Op de site van de Stichting kun je verder alles vinden over de stichting, over de klomp klasse, over het kampioenschap dat komen gaat en onder IFKK kan je teruglezen hoe het in de afgelopen jaren is gegaan.

_____

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?