Zeilen met een beperking

Met de komst van Zeilcentrum Grou kan KWV Frisia een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: het watersporten mogelijk maken voor iedereen.

Door haar activiteiten vanuit deze accommodatie te organiseren, kan het zeilen voor iedereen -maar met name voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking- heel goed worden ondersteund. In en rond de accommodatie zijn alle faciliteiten aanwezig zoals een tillift, invalidentoilet en -douche en een botenkraan.

Om het zeilen voor mensen met een beperking te organiseren, is binnen KWV Frisia de commissie Alles is Mooglik (AIM) opgericht. Alles is Mooglik biedt voor alle leeftijden en op ieder gewenst moment mogelijkheden de zeilsport te komen beoefenen.

Nog niet eerder gezeild? Dat is geen probleem. Bij KWV Frisia zijn er altijd mogelijkheden om kennis te maken met de zeilsport. Wekelijks organiseren we zeilavonden met zeilinstructie in aangepaste boten zoals de Hansa 303 en mini J’s. Recreatief zeilen kan natuurlijk ook op deze avonden.

Al een ervaren wedstrijdzeiler? Ook dan zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om mee te trainen en mee te zeilen in wedstrijden georganiseerd door de wedstrijdcommissie.

Zeilers met een beperking varen in hun eigen klasse gewoon mee tussen de andere klassen. Met je eigen boot of met een boot uit de KWV Frisia Vloot.

navigeer naar

CONTACT

Meer informatie over aangepast zeilen vindt u in onderstaande pdf.

folder aangepast zeilen

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Sending

©2017 KWV Frisia Grou

Log in with your credentials

Forgot your details?

X