In Grou gaan binnenkort verschillende watersportcursussen van start. Het gaat om cursussen voor het vaarbewijs en marifoon. Deze worden georganiseerd door Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) in samenwerking met watersportvereniging  Frisia.

Het klein vaarbewijs is nodig voor het varen op boten die langer zijn dan 15 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km p/u. De lesstof gaat voornamelijk over de binnenvaartreglementen, hoe je met jachten moet manoeuvreren, betonningssystemen, reisvoorbereiding en techniek aan boord.

Het basiscertificaat marifonie is nodig voor het bedienen van een binnenvaart marifoon.

Specialist TON

TON is opgericht in oktober 1997 en verzorgt cursussen klein vaarbewijs I en II , theoretische kustnavigatie, marifoon, gmdss / marcom-B voor de watersporter. De marifoon en marcom examens nemen we zelf af. Voor de beroepsvaart de vakken navigatie en reglementen om het grootvaarbewijs te halen, voor mensen die al vrijstellingen voor andere vakken hebben. Ook verzorgt het bedrijf voor de overheid trainingen in het bedienen van bruggen en sluizen en marcom-A, zeevaart en offshore. Anne Tienstra heeft meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs: “Wij bereiden de cursist optimaal voor op het examen, met eigen leermiddelen zoals: Simulators, eigen presentatie, DSC marifoons, diverse nautische boekwerken, Epirbs, AIS Sart en AIS.”

Vaarbewijs
De cursus vaarbewijs deel 1 en 2 vinden plaats op 7, 14, 21 december en vervolg 11 en 18 januari 2018. Dit betreft de avonden waarbij van 19.30-21.00 de cursus vaarbewijs 1 wordt gegeven en aansluitend vaarbewijs 2. Zo bestaat de mogelijkheid beide in 1 keer te doen.

Marifonie
De cursus basiscertificaat marifonie / Marcom B vindt plaats op 16 en 23 december, dit betreft 2 ochtenden van 09:30 tot 11:00 voor basiscertificaat marifoon en van 11:00 tot 13:00 GMDSS.  Ook hier bestaat de mogelijkheid beide cursussen in 1 keer te doen. Alle cursussen zijn inclusief lesmateriaal, maar exlusief examengeld.

Geef je hier op voor één van de cursussen

Voor meer informatie , of telefonisch: 0621653279 of via http://www.t-o-n.nl

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?