In navolging van vorig jaar zeilen we op de donderdagavond weer met een grote groep zeilers met een verstandelijke beperking, het zogenaamde Unified Sailing. Samen met Sport Fryslân en met financiële ondersteuning van het Foppe Fonds wordt in Burgum, Heeg, Sneek en Grou de mogelijkheid geboden om de beginselen van het zeilen te leren.

De bemanning van elke zeilboot bestaat uit twee of meerdere watersporters. Eén of twee zeiler(s) met een verstandelijke beperking (Unified sporter) en een valide zeiler (Unified partner). Samen vormen ze het Unified zeilteam. Zodra het mogelijk is, heeft de Unified Sporter de volledige controle over het roer en grootzeil.

Maar liefst 18 G-zeilers hebben zich in Grou aangemeld dus het is een drukte van belang op de donderdagavond. Onder leiding van Ritske van der Meer en Nelly Dooper en 9 vrijwillige instructeurs gaan 9 Valken van Watersportbedrijf Anja het water op. Omdat op de donderdagavond ook de Hansa’s actief zijn en er gezeild kan worden om de Frisia Cup is het gezellig druk op het Pikmeer. Om U een indruk te geven wat KWV Frisia op zo’n avond op het water brengt: Meer dan 30 vrijwilligers inclusief 5 standby-boten en het startschip zijn dan in de weer om alles in goede banen te leiden.

De G-zeilers hebben nog een mooi vooruitzicht. Samen met hun Unified partner bestaat de mogelijkheid om 3 dagen mee te doen met de Sneekweek. Eerst een oefenwedstrijd met het echte KWS startschip op het Sneekermeer op 27 juni en dan 3,4 en 5 augustus de Sneekweek. Ook dit wordt mogelijk gemaakt door het Foppe Fonds.

Een van onze Frisia leden Sanne Kuijpers is al actief in het (internationale) wedstrijdcircuit en in het hemelvaartweekend is zij in België zeer succesvol geweest met 2e plek in de zilverfleet.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?