Van 17 t/m 24 juni organiseert de activiteitencommissie de tocht Grou-Helgoland-Grou. Een unieke gelegenheid om dit rotseiland op eigen kiel te bezoeken. Een week zeilen op zoutwater. De tocht start met een palaver op Vlieland. Dit zal plaatsvinden op zaterdagavond 17 juni om 20:00 in de haven van Vlieland. Het is de bedoeling om de volgende ochtend met het laatste uitgaande tij ( rond acht uur) de tocht te starten. Tijdens de tocht zal op aangegeven tijdstippen een rondje marifooncontact kunnen plaatsvinden, zodat we van elkaar op die momenten de posities weten. Het is een traject van zo’n 130 Nm en volgens verwachting zal iedereen in de loop van de maandag 19 juni binnen zijn. Het plan is om de terugtocht in twee etappes te doen. De eerste woensdag 21 juni Helgoland – Norderney (45Nm) en de tweede donderdag 22 juni Norderney – Vlieland (90Nm).

Karakter van de tocht
Het karakter van de tocht is een combinatie van mijlen maken op zee en met z’n allen gezellig onderweg zijn. Er is geen wedstrijd element en er zijn geen beperkingen voor zeilvoering en/of gebruik van de motor. De tocht biedt leden en niet-leden de gelegenheid om zeilervaringen op te doen of aan te vullen op zoutwater.

Eigen verantwoordelijkheid
De tocht wordt geheel op eigen risico gevaren. De beslissing om al dan niet uit te varen, of nog enkele uren of een dag te wachten, uit te wijken naar een (vlucht)haven of om terug te gaan ligt bij elke deelnemer persoonlijk. Een ieder vaart geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. U bent schipper op uw eigen schip! Er is geen sprake van een “begeleide” tocht, al is onderling (marifoon)contact mogelijk..

Kosten inschrijving, havengeld en overige kosten
Inschrijvingskosten voor deze tocht bedraagt € 25,- pp. Als aandenken ontvangen deelnemers een mooi polo-shirt met opdruk. Als hier geen prijs op wordt gesteld zijn de inschrijvingkosten € 10,- pp. Het havengeld dient ter plaatse te worden voldaan.

Heb je je zaken op orde, en zin om mee te gaan, schrijf je dan nu in via het menu bovenaan de pagina, of klik hier.

Voor meer informatie kun je een e-mail naar sturen of bellen op 06 3487 4660

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?