Voor de pubavond van 12 februari 2016 heeft de activiteitencommissie van Frisia niemand minder dan Dick Koopmans jr. bereid gevonden om een lezing te geven.

D. Koopmans jr. heeft een ontwerpbureau met meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen van zeiljachten voor lange zeereizen en wedstrijden, motorjachten en overige vaartuigen.

Naast het ontwerpen van jachten zeilt Dick veel wedstrijden. Hij won o.a. twee keer de Round Britain & Ireland Race en werd 3e in de OSTAR. Ook maakt hij veel toertochten. Tahiti, Spitsbergen, IJsland, Faeröer en vele andere oorden werden al verkend. Vele nieuwe bestemmingen staan nog op de verlanglijst. Totaal maakte hij meer dan 150.000 zeemijlen op diverse schepen.

De lezing zal o.a. gaan over:
Solo&duo zeilwedstrijden
Over voorbereiding, tactiek en boordleven.
Veel zaken zijn niet alleen voor wedstrijdzeilers, maar ook voor toerzeilers van belang.

AZAB 2015
De Azoren And Back race wordt vanaf 1975 elke vier jaar gevaren. In eerste instantie alleen solo, maar later ook met duo bemanning.
Na een korte voorbereiding, zeilde Dick Koopmans jr zijn zeilschip “Jager” in klasse 3 naar een tweede plaats. Met zijn oude zeilen die er al 25.000 mijl opstaan bewijst hij dat bootsnelheid niet altijd de bepalende factor is.

Zeewaardigheid, Snelheid en Comfort.
Factoren die hierop van invloed zijn en hoe je deze het best kunt combineren.

Vrijdag 12 februari 2016, 20.00 uur
Zeilcentrum Grou
Toegang voor leden € 5,00 en voor niet-leden € 7,50

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?