Overhandiging check Zeilen zonder Beperking

De Stichting Zeilen Zonder Beperking in Grou beschikt over vier splinternieuwe S\V14’s, snelle wedstrijdboten voor zeilers met een handicap. Dat mede dankzij een gift van € 5000,- van de TVM-foundation. Zaterdag werd op de Pikmar voor het eerst gevaren in de boten. TVM foundation-voorzitter Joop Atsma was daarbij aanwezig. Bij die gelegenheid overhandigde hij het bedrag symbolisch. De stichting heeft nauwe banden met KWV Frisia.

Na de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro werd het zeilen voor mensen met een beperking van de kalender gehaald; er waren te weinig deelnemende landen. Dat was niet helemaal onverklaarbaar, aangezien de standaarduitvoering van een wedstrijdboot (de Skud 18) ruim € 30.000, – kostte. Het besluit sloeg in als een bom, maar de wedstrijdzeilers lieten zich niet uit het veld slaan; ontwerpbureau Simonis Voogd Design uit Enkhuizen ontwierp een betaalbare wedstrijdboot. Het eindresultaat is de S\V14.

Naast dat Simonis Voogd Design de boot kosteloos heeft ontworpen, ging het de samenwerking aan met Far East Boats. Gezamenlijk stelden ze zich ten doel om wereldwijd duizend boten tegen kostprijs op de markt te brengen. Dankzij een aanvraag van Douwe Visser (VOF Visser de Vries) heeft de TVM-foundation een bijdrage kunnen leveren.

Joop Atsma: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen kan sporten. Het is geweldig dat dankzij deze nieuwe boten zeilers met een beperking ook de eigen favoriete sport kunnen beoefenen. Laten we hopen dat dit mooie initiatief ook helpt om zeilen weer op de agenda van de Paralympics te krijgen.”

De TVM-foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM-foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?