Spannende momenten hebben we als Skipke Commissie beleefd afgelopen week: “Hoe zou het komen met de inschrijvingen voor aankomende zaterdag, en wat gaat het weer doen”? Sneeuw, hagel, tegen het vriespunt en een Bft4? Niets van dat alles! Een heerlijk zonnetje, een prachtige blauwe lucht, een noordoost windje met een kracht van 3, helemaal top! Het was wat aan de frisse kant maar dat mocht de pret niet drukken. We konden van start, en hoe…!
De Sylkeninginne (Janne Heida) en haar Hofdame (Fenna Jansen) opende de eerste editie van het Skipkesilen dit jaar door een Klompke en traditioneel Frisia Jachtje te water te laten en met ferme kracht het wedstrijdwater op te sturen. Feike Jan Hoekstra (spreekstalmeester) praatte de ochtend wederom aan elkaar vanaf de praam van Michiel Kalsbeek. Met wat tips en tricks, die hij tussendoor aan de Skipkesillers en het toegestroomde publiek mededeelde, hoe de tuigage moest worden bevestigd, wisten er vele Skipkes snel de finish te bereiken. Strakke “aan de wind” Silerij zorgde voor hellende Skipkes en witte skúmkoppen op het wedstrijdwater bij het Zeilcentrum. Elke klasse (Frisia, Klompke en Nostalgie) heeft fantastisch kunnen zeilen, het werd een spannende race met een heerlijk koude hageldouche tot besluit waardoor de prijsuitreiking binnen het zeilcentrum moest plaatsvinden. Dit was gezien de temperatuur zeker geen straf, een lekker warme chocomelk of bakje koffie mocht dan ook niet ontbreken.
Vera Homan wist uiteindelijk de eerste prijs (Frisia Klasse) in de wacht te slepen, gevolgd door Jolien Anema, Rik Folkers op plaats drie en Daniel Kramer (debutant met een eigen Skipke) op de vierde plaats! Bente Oosterwegel gaat enorm goed de laatste keren en weet weer de eerste plaats te bemachtigen in de Klompke Klasse. Op de tweede plaats eindigde Hugo Landstra en op de 3e plaats Ruben Homan. In de Nostalgie klasse heeft Jynte Bruinsma gewonnen, gevolgd door Sterre van der wal en Silke Postma op de 3e plaats.
De hagelstenen hebben weer plaats gemaakt voor een heerlijk zonnetje! Wij kijken terug op een zeer succesvolle editie van het Skipkesillen met maar liefst 35 deelnemers tijdens de Opening van het Watersportseizoen 2019. We zien jullie allen graag weer tijdens de Grouster Merke 2019 op 7 september a.s.!

Oant sjen, oant Skipketiid
Namens Skipke Commissie
Fenna Ouderkerken

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?