Afgelopen weekend (8 en 9 september) werden de 158e hardzeildagen verzeild. Met een stevige en af en toe vlagerige zuidwesten wind van 4-5 Beaufort konden de zeilers het hele weekend goed uit de voeten. De nieuwe banen via het Suderburds Wiid werden gebruikt. Voor een ieder toch even wennen, maar over het algemeen was het een zeer geslaagd weekend. De volledige uitslagen staan elders vermeld op onze site. Een serie foto’s van de wedstrijden op zondag is beschikbaar door hier te klikken.

Tevens is na na afloop van de 158e Hardzeildagen of Merkewedstrijden duidelijk geworden wie zich als eerste de beste zeilers op Grou mogen noemen. KZV Oostergoo, KWV Frisia, GWS en WV De Meeuwen, allen wedstrijdzeilend op Grou, en Stichting Zeilcentrum Grou introduceerden, in samenwerking met de Rabobank Heerenveen en Meat&Eat Zeilcentrum Grou dit jaar de Grouster jaarzeilprijs.

Wie dit jaar de de beste zeilers waren op de Pikmar en de Ee’s is bepaald aan de hand van de uitslagen van de Voorjaars-, Pinkster-, Oostergoo en Merkewedstrijden. Voor het weekend waren er nog veel kanshebbers voor de prijs. De strijd ging tussen GWS-schouw, 12-voetsjol en 30m2-zeilers. De winnaar is uiteindelijk geworden Erik van der Meer zeilend in 12 voetsjol 674. Hij kreeg van Rabobank Heerenveen een ballonvaart aangeboden.

Naast de winnaar werd er ook een aanmoedigings- en waarderingsprijs aangeboden door Eat&Meat Zeilcentrum Grou. Deze prijs is uitgereikt aan de zeilers Jaap Rouwé en Yelle Nuse, zeilend in GWS-schouw 51. Zij waren bij alle vier de wedstrijden aanwezig, maar eindigden niet hoog genoeg in de klassering om mee te strijden voor de jaarprijs. Hopelijk is deze prijs een extra aanmoediging om volgend jaar weer volop mee te doen met de wedstrijden op Grou.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?