GROU – Na de 159e Hardzeildagen of Merkewedstrijden is duidelijk geworden wie zich de beste zeilers op Grou mogen noemen. KZV Oostergoo, KWV Frisia, GWS en WV De Meeuwen, i.s.m. Rabobank Heerenveen en Meat&Eat Zeilcentrum Grou reikten voor de tweede maal de Grouster jaarzeilprijs uit.

Aan de hand van de uitslagen van de Voorjaars-, Pinkster-, Oostergoo en Merkewedstrijden werd bepaald wie de de beste zeiler(s) op de Pikmar en de Ee’s zijn geweest. De strijd ging tussen GWS-schouw en 12-voetsjol-zeilers. En er waren nog veel kanshebbers voor de prijs voor de start van Merkewedstrijden. De winnaars zijn uiteindelijk Durk Vis, Jeanet Groen en Alwin Vis geworden, zeilend in een GWS-schouw. Zij kregen van Rabobank Heerenveen een ballonvaart aangeboden en worden genoemd op de jaarprijs plaquette.


Naast de winnaar werd dit jaar ook weer een aanmoedigings- en waarderingsprijs aangeboden door Eat&Meat Zeilcentrum Grou. De zeiler Joop Spykstra met wisselende bemanning , eveneens zeilend in een GWS schouw, waren bij alle vier de wedstrijden aanwezig, maar streden niet mee in de top. Hopelijk is deze prijs een extra aanmoediging om volgend jaar weer volop mee te doen met de wedstrijden op Grou.

Onderschrift foto: De prijswinnaars van de 2e Grouster jaarzeilprijs

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?