Van 9 tot en met 15 oktober zullen vier jeugdige zeilers in Genua Italië, tijdens de Europese Paralympische Jeugdspelen (EPYG 2017) voor Nederland uitkomen.

Het is de eerste maal dat de paralympische jeugdspelen in Europa wordt gehouden. Zeilen is één van de 11 sporten waarin de jeugdspelen beoefend kan worden. Vooralsnog hebben zich 5 landen,met  in totaal 9 boten voor de EPYG 2017 zeilen ingeschreven. Het zeilen wordt gedaan in de Hansa 303 klasse. Een tweemans boot waarbij de zeilers naast elkaar in de vaarrichting zeilen. Per land mogen er maximaal twee boten worden ingeschreven.

Twee talenten van AIM/Frisia, Daan Waterlander (15 jaar) en Wouter Oost (14 jaar) versterken de Nederlandse groep en hebben als doel om met goud thuis te komen. Om de reis mogelijk te maken hebben Daan en Wouter verschillende inzamelingsacties gehouden. Verder is er geld beschikbaar gesteld door stichting Unlimited Sailing. Kleding voor de hele groep is gesponsord door OsoPromo en Magic Marine.

Inmiddels hebben Daan en Wouter ons hun eerste berichten gedaan van hun belevenissen in Genua:

Zondagochtend 8 oktober: vroeg vertrokken en halverwege de reis in het Zwitserse bergplaatsje Gommiswald is er overnacht in een huisje op de berg met bijzonder uitzicht.
Maandag 9 oktober: de aankomst in Genua. Hotel opzoeken en de stad verkennen.
Dinsdag 10 oktober was bestemd voor het meten van de boten en registreren van de beide teams.
Woensdag 11 oktober: grote openingsceremonie

Zie de foto’s en video hieronder.

Verder hebben we alvast kennisgemaakt met het dames voetbalteam van Ajax

Inmiddels zijn alle 6 wedstrijden gezeild. We hebben als eindresultaat de 6e plaats behaald in het klassement. Klik hier voor de volledige uitslag.

Groeten uit Italië,

Daan en Wouter

Volg de zeilers via facebook: Nederland Sailingteam EPYG 2017