Je kunt je nog steeds opgeven.

De weersvoorspelling voor zaterdag 14 oktober is droog , windkracht 4 een lekker zeilweertje dus!

Deze uitdagende tocht over de wateren rond Grou is een initiatief van watersportvereniging KWV Frisia in samenwerking met de Wergearster Wettersport Feriening, IJs en Zeilvereniging De Krúswetters en AWS Eendracht. De Grouster Zeilmarathon kan gevaren worden in elke zeilboot die tot de “categorie open zeilboot” behoort en voorzien is van een strijkbare mast. Door gebruik te maken van een internationaal gehanteerde handicapformule zal de daadwerkelijke gezeilde tijd omgerekend worden (berekende tijd = zeiltijd x 100 : SW). Zo kan elk schip kans maken op de eerste prijs en de juiste uitslag in het klassement. De route is ongeveer 42 km lang en zal gevaren worden op de wateren rondom Grou en omliggende dorpen.

De start is vanuit Grou via de staande mastroute naar Wergea en Warten om vervolgens via de  kruiswateren voor Earnewoud rechtsaf te slaan  richting de Folkertsleat. Na dit mooie natuurgebied doorkruist te hebben vervolgt de tocht zich via de Folkertsleat, Grêft richting de Ie.
Aan het einde van de Ie linksaf bij Pean richting Akkrum. Vanuit Akkrum retour naar Grou via Pean en het Pikmeer. De finish is na ca. 42 km bij het Zeilcentrum in Grou. (Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route gewijzigd worden.)

Na de finish zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het Zeilcentrum en kan er gebruik gemaakt worden van een buffet. Na de prijsuitreiking die tot ongeveer 21:00 duurt is er een afsluitend feest in het dorp.  Aldaar kan er nagenoten worden onder het genot van livemuziek van een mooie zeildag.

Ja, wij doen mee

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?