De donderdagavond zeilwedstrijd competitie georganiseerd door KWV Frisia gaat weer van start op: Donderdag 17 mei om 19:30 op het Pikmeer bij Grou.

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot te wedstrijdvaren of je wilt voorbereiden op het varen van wedstrijden, geef je dan op voor de KWV Frisia cup. Aan deze avondwedstrijden kan deelgenomen worden door leden en niet-leden.

De wedstrijden vinden hoofdzakelijk plaats op het Pikmeer bij Grou en de eerste start is altijd rond 19:30. Deze laagdrempelige zeilwedstrijden staan open voor eenheidsklassen, kajuitboten en open zeilboten. De laatste twee varen onder het SW handicap systeem. Het SW-handicap systeem is een tijdcorrectie op de gezeilde tijd van een parcours. De gecorrigeerde tijd wordt gebruikt om de prestaties van verschillende zeilboten min of meer te vergelijken onder gelijke omstandigheden. Dit maakt dat je geen wedstrijdjacht hoeft te hebben om kans te maken op de winst. Naast het internationale SW handicap systeem is er sinds vorig jaar de Grouster SW handicap, dit betekent dat op basis van gezeilde resultaten de handicap gecorrigeerd wordt zodat het nog spannender wordt wie er gaat winnen. De eenheidsklassen finishen op volgorde van binnenkomst.

Er worden ca. 10 wedstrijdavonden georganiseerd, waarbij we ernaar streven om per avond minimaal 2 wedstrijden te varen. De eind uitslag wordt uiteindelijk berekend op basis van 8 gevaren avonden zodat je, ook als je een avond mist kans blijft houden op de winst. Dit jaar willen we naast de korte baan wedstrijd een tweetal langere baan wedstrijden organiseren waarbij er gestart wordt op basis van je handicap. De langzaamste start als eerste en de snelste als laatste, de berekening van de handicap zit dan opgenomen in je starttijd.

In de SW-handicap klasse wordt gestreden om de KWV Frisia-cup en in de polyvalken om de WSB Anja bokaal. Ook is het mogelijk om als eenheidsklasse aparte wedstrijden te varen, dit is afhankelijk van het aantal belangstellenden per eenheidsklasse.

Na de wedstrijden is er tijd voor de sterke verhalen onder het genot van een borrel in het Zeilcentrum Grou.

Wanneer je zelf niet in het bezit van een eigen boot bent kun je een polyvalk huren bij WSB Anja. Het inschrijfgeld voor de het gehele seizoen is voor leden 10,00 en niet-leden 20,00 euro.

 

Inschrijven kan hier, het inschrijfgeld is voor leden 10,00 en niet-leden 20,00 euro. De wedstrijdbepalingen staan hier.

 

Namens de activiteitencommissie van KWV Frisia,

Graag tot 17 mei op het Pikmeer. 

Wedstrijddata:

17, 24 en 31 mei

7, 14, 21, en 28 juni

5, 12, en 19 juli

reserve 6 september

 

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?