Na een succesvolle editie van de Dutch Youth Regatta 2018, die van 10 t/m 13 mei in Workum plaatsvond, is het nieuwe jeugdteam gepresenteerd dat zich gekwalificeerd heeft voor de Youth Sailing World Championships. Onze jeugd zeilers Merle Louwinger en Laila van der Meer maken hier deel van uit. De wereldkampioenschappen voor jong zeiltalent vinden dit jaar plaats in Corpus Christi, Texas (USA) van 14 t/m 31 juli 2018 en zijn een uitgelezen kans voor de Nederlandse talenten, om in een internationale selectie van toptalenten te laten zien wat ze in huis hebben. KWV Frisia is bijzonder trots dat 2 van haar jeugdleden hiervoor zijn geselecteerd.

Het complete team van Nederlandse zeilers dat zich heeft gekwalificeerd bestaat uit negen talenten, verdeeld over verschillende klassen:

29er meisjes Tess Wilschut & Merle Louwinger

29er jongens Lars Postma & Pim Schep

Laser Radial jongens Aleksandr Moliakov

Laser Radial meisjes Emma Savelon

RS-X jongens Jim van Someren

Nacra 15 mixed Laila van der Meer & Bjarne Bouwer

De talenten worden tijdens het jeugd wereldkampioenschap gecoacht en begeleidt door Margriet Mathhijsse, Casper Bouwman en Rob Sepers. Samen zullen ze er alles aan doen om een maximaal resultaat te behalen tijdens de World Sailing Youth Worlds.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?