Wie de afgelopen weken het nieuws heeft gevolgd kan het niet zijn ontgaan. Er zijn weer flinke successen geboekt door Frisia-leden.

Laila van der Meer (18) uit Grou is geselecteerd voor de derde Jeugd Olympische Spelen, die van 6 tot en met 18 oktober worden gehouden in Buenos Aires. Laila zeilt samen met Bjarne Bouwer uit Giethoorn. Ze wonnen samen het open NK in de Nacra15. Met deze catamaran nemen ze deel aan de Jeugdspelen, waaraan zo’n 4000 sporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar zullen meedoen.

Mirthe Akkerman won in het weekend van 14-16 september het ONK in de Laser Radial in Medemblik. Het hele weekend stond  mooie wind voorspeld, wat voor goede race omstandigheden zorgde. In een groot veld, waardoor moest worden gevochten voor iedere plekje. Ondanks een mindere eerste dag en een te vroege start op zaterdag lukt het Mirthe de titel te pakken. Thomas Westerhof werd 2e.

Marit Bouwmeester zorgde eveneens weer voor succes. Zij schreef in Enoshima de wereldbekerwedstrijd in de Laser Radial op haar naam. Ze won de medalrace op het water waar over twee jaar de Olympische Spelen zijn. Daarmee heeft ze zich tevens verzekerd van deelname aan de Spelen in 2020 in Tokio.

Imme Rijk werd samen in het weekend van 15 en 16 september met Itte Klimp Nederlands kampioen in de RS Feva op het ONK op 15 en 16 september in Bruinisse, in een veld van 32 boten.

Proficiat! Resultaten waar de zeilers (en Frisia) trots op mogen zijn!!

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?