Frisia-cup

De donderdagavond zeiltrainingen georganiseerd door KWV Frisia gaan weer van start op: Donderdag 28 mei om 19:30 op het Pikmeer bij Grou.

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot te wedstrijdvaren of je wilt je voorbereiden op het varen van wedstrijden, geef je dan op voor de KWV Frisia trainingen. Aan deze avondtrainingen kan deelgenomen worden door leden en niet-leden.

De trainingen vinden hoofdzakelijk plaats op het Pikmeer bij Grou en we starten altijd rond 19:30. Deze laagdrempelige zeilwedstrijd-training staat open voor eenheidsklassen, kajuitboten en open zeilboten. Om de trainingen spannend te houden faciliteren wij wel een uitslag welke achteraf met de deelnemers aan de trainingen gedeeld wordt via de app.

Deze uitslagen worden berekend voor de vrije klasse op basis van het SW-handicap systeem, dit is een tijdcorrectie op de gezeilde tijd van een parcours. De gecorrigeerde tijd wordt gebruikt om de prestaties van verschillende zeilboten min of meer te vergelijken onder gelijke omstandigheden. Dit maakt de trainingen nog spannender. Naast het internationale SW handicap systeem werken we sinds een paar jaar met de Grouster correctie factor, dit betekent dat op basis van gezeilde resultaten de handicap gecorrigeerd wordt zodat het nog spannender wordt wie er gaat winnen. De eenheidsklassen finishen op volgorde van binnenkomst.

In verband met de Corona crisis starten we wat later in het seizoen maar gezien de regelgeving achten we het als vereniging verantwoord om de onderlinge trainingen toch weer van start te laten gaan. Daarbij hebben we wel een aantal regels waaraan elke deelnemer zich dient te houden, zodat we voldoen aan de 1,5 mtr. afstand houden en de verspreiding van het virus proberen te voorkomen.

Regels:

Zie de website van het watersportverbond voor de algemeen geldende regels omtrent de deelname aan de trainingen.

https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf

Belangrijk is dat we de 1,5 mtr handhaven en daarom is de afspraak dat er maximaal 2 personen in een open/ (huur) valk mogen deelnemen en voor eigen boot bezitters dat je de 1,5 mtr. moet borgen.

Data:

28 mei

4, 11, 18 en 25 juni

2 juli

20 en 27 augustus

3 september

Helaas voorlopig na de trainingen geen nazit in het Zeilcentrum om te evalueren, dit kan eventueel via de app.

Wanneer je zelf niet in het bezit van een eigen boot bent kun je een polyvalk huren bij WSB Anja. Kosten hiervoor per avond 15 euro en voor het totaal van 9 trainingsavonden 100,- euro. Dit dienen de deelnemers zelf te regen met Anja. https://wsbanja.nl/

Het inschrijfgeld voor de traningen voor het gehele seizoen is voor leden 20,00 en niet-leden 25,00 euro. Inschrijven kan via de website www.kwvfrisia.nl . Hier vind je ook de data en regels.

Alleen na betaling van bovenstaande bedrag is deelname aan de trainingen mogelijk.

Namens de activiteitencommissie van KWV Frisia,

Graag tot 28 mei bij de eerste training op het Pikmeer.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?