Op zaterdag 17 juni is Zeilcentrum Grou omgedoopt in Marit Bouwmeester Zeilcentrum Grou.
Onder grote belangstelling van vele jeugdzeilers en overige watersportliefhebbers is de eerste Olympisch zeilkampioen sinds 1936, Marit Bouwmeester op bijzondere wijze gehuldigd. Marit mocht zelf de nieuwe naam van Zeilcentrum Grou, tevens clubhuis van KWV Frisia, op ludieke wijze onthullen. Toen dat was gebeurd, bleek dat er nog werk aan de winkel was. Marit moest met assistentie van de jonge zeilers Meryl, Yde, Bouke en Vera, de laatste letters van haar naam eigenhandig op de wand bevestigen. Vervolgens werd Marit toegesproken en gefeliciteerd door Burgemeester Crone via een life verbinding, en door de voorzitters van KWV Frisia en Stichting Zeilcentrum Grou.
Vanaf nu is de naam van het Zeilcentrum voluit Marit Bouwmeester Zeilcentrum Grou. Hiermee is er in de Gemeente Leeuwarden een tweede sportlocatie waaraan de naam van een grote sportster is verbonden.
Na de plechtigheid heeft Marit een zeilclinic verzorgd voor de jeugdzeilers en voor onze zeilers met een beperking.©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?