De AIM vloot van KWV Frisia bestaat momenteel uit 5 boten uit de Hansaklasse. Deze klasse kent boten die voor iedereen toegankelijk zijn. Het uitgekiende ontwerp en het feit dat de boten niet om kunnen slaan maakt ze uitermate geschikt voor mensen met een beperking. Wij hebben drie boten van het type 303 (1 en 2 persoons) en twee boten van het type Liberty. De Liberty is een 1 persoonsboot en goed aan te passen voor zeilers met een beperking. Eén van onze Liberty’s is “full servo ” gestuurd. Dat betekent dat de bediening van het roer en de zeilen door servomotoren geschiedt. De servomotoren worden vervolgens aangestuurd door een joystick. Iedere donderdagavond is er een trainingsavond waarbij naast de gewone zeiltraining ook aandacht is voor het wedstrijdzeilen. Met behulp van een vaste groep vrijwilligers worden de boten klaargemaakt voor gebruik. Er is een tillift op de jollensteiger aanwezig om de deelnemers in en uit de boten te tillen.

Doordat vrijwel alle deelnemers ook deelnemen aan wedstrijden ontstond de noodzaak om de vloot te mobiliseren. Onder leiding van Ritske van der Meer zijn er in eigen beheer 2 trailers gebouwd. Eén is geschikt voor 3 Hansa 303’s en de begeleidingsboot en de andere is geschikt voor 2 Liberty’s.

De gehele vloot is in het weekend van 9,10 en 11 juni op transport gegaan naar Zeewolde waar het Open Nederlands Kampioenschap werd verzeild. Onze zeilers hebben daar goed gepresteerd met als absoluut hoogtepunt Daan Waterlander met zijn bemanning (Ritske en Sicco ) die de eerste plaats in de 303 voor zich opeiste met maar liefst 5 maal een eerste en een maal een tweede plaats.

In september komen de Hansa’s uit heel Nederland (en zelfs daarbuiten) weer naar Grou voor de merkewedstrijden. In oktober gaat een deel van onze vloot naar Mêze in Frankrijk waar het EK wordt verzeild.

We kunnen vaststellen dat AIM bruist van de activiteit.  We zijn zelfs bezig met een uitbreiding van onze vloot. Daarover later meer.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?