Zeezeilers hebben al decennia lang de neiging om lange tochten te ondernemen, rondje Atlantic of zelfs rond de wereld. Echter, om dergelijke tochten uit te voeren met een motorjacht? Dat is zeldzaam.

De Nederlandse jachtwerf North-Line Yachts kwam met een wel heel origineel idee aanzetten. Bewust of niet, een idee dat als geen ander de kwaliteiten en mogelijkheden van North-Line aan de werkelijkheid zou toetsen. Met een North-Line 42 Wheelhouse Dauntless werd een heuse expeditie op poten gezet naar Groenland. Een bestemming die tot de verbeelding spreekt en het uiterste vergt van mens en boot kan vragen. IJsbergen, metershoge golven en woedende wind waren hier en daar hun deel, maar ook stralende zon en haast overal een schoonheid die bij momenten amper te vatten was. Via Schotland en IJsland naar Groenland, en op de terugweg een ‘ommetje’ langs de Deense oostkust.

De activiteiten commissie van watersportvereniging Frisia is er in geslaagd om Sipko van Sluis van North Line Yachts uit Harlingen op vrijdagavond 8 december naar het Marit Bouwmeester Zeilcentrum in Grou te halen om zijn verhaal te vertellen. Dit is het verhaal van een select groepje pleziervaarders onder leiding van de mensen van North-Line Yachts die een avontuurlijke droom helemaal wisten waar te maken.

Aanvang 20:00 uur

Locatie:Zeilcentrum Grou

 

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?