Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester heeft na olympisch goud en het Wereldkampioenschap in de laser radial, nu ook het Europees kampioenschap gepakt.

Tijdens een zenuwslopende slotdag finishte Bouwmeester haar eerste race van de dag als tiende, terwijl de Deense Rindom als eerste de finishlijn passeerde. Daarmee gingen de twee Laser Radial-zeilsters met slechts twee punten verschil de elfde en tevens laatste race van het EK in. Die elfde race komt Bouwmeester net achter Rindom over de finish. De dames finishen 17e en 18e. Marit kwam daarmee op een puntentotaal van 54 punten te staan. Precies genoeg voor de Europese titel. De Deense Anne-Marie Rindom pakte het zilver met 55 punten, de Griekse Vasileia Karachaliou het brons met 58 punten.

Bouwmeester heeft nu al haar gestelde doelen voor 2017 behaald. Na haar gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio wilde de Team Delta Lloyd-zeilster veel trainen op het olympische water van Tokio, de Wereldtitel veroveren in eigen land en als afsluiter de Europese titel binnen halen.

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?