De 2016 editie van het skipkesilen werd afgelopen zaterdag (10 september), onder prachtige weersomstandigheden, gehouden vanaf het terras van Waterhostel Oer ’t Hout. Een zacht briesje uit het zuiden en een strak blauwe hemel zorgden voor ideale omstandigheden. Dit jaar verschenen er zo’n 45 deelnemers aan de start in 3 verschillende skipke klasses.
Maar voordat er werd gevaren werd eerst gestreden om het ‘mooist versierde skipke’. De Sylkeninginne (Nynke Sinnema) en haar Hofdame (Hanneke Rooks) verkozen het smurfen skipke van Sibrecht Bouma tot allermooiste.

De Sylkeninginne verzorgde om 09:30 de start van de eerste voorronde in de klasse van de Frisia jachtjes. Alle deelnemers zijn in ieder geval 2 maal aan de start verschenen in een poging de eerste plek in hun groep te bemachtigen. Door het teruglopende aantal aanmeldingen in de nostalgische klasses (meteoor, lytse holle, grutte holle, lytse volle en grutte volle) werd besloten om een gemengde klasse te introduceren. Door de iets toegenomen wind waren de finale races prachtige spektakelstukjes voor zowel de deelnemers als het publiek.

Einduitslag 2016:

Frisiajachtjes
1) Martsen Niemarkt
2) Ruben Landstra
3) de Pakesizzers (Femke, Maaike, Björn, Britt de Jong)

Klompklasse 
1) Bastiaan van der Meulen
2) Bente Oosterwegel
3) Ruben Homan

Gemengde klasse
1) Olivier Castelein
2) Yfke Wester
3) Kevin Lantinga

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?