Grou – Op donderdag 15 september heeft commissievoorzitter Arjen de Boer van Koninklijke Watersportvereniging Frisia een cheque van €5.000 ontvangen van de TVM foundation. De uitreiking vond plaats bij het fraaie clubhuis van de vereniging, het Zeilcentrum in Grou. Annetta de Vries- Tabak, bestuurslid van de TVM foundation reikte de cheque uit aan Frisia. Met deze bijdrage kunnen mensen met een ernstige en of meervoudige beperking via zogenaamde servobesturing tóch zeilen.

De Koninklijke Watersportvereniging Frisia is een actieve watersportvereniging met ruim 400 leden en 150 jeugd/juniorleden. Haar uitgangspunt is dat iedereen bij Frisia kan zeilen. Frisia wil zoveel mogelijk mensen in contact brengen met zeilen. Dit doet zij door de jonge jeugd te enthousiasmeren via het Skipkesilen, schoolzeilen te organiseren en met een jeugdopleiding waar de nadruk ligt op zeilplezier. Alsook voor de aankomende en gevorderde wedstrijdzeiler o.a. solotochten, donderdagavond zeilwedstrijden en wedstrijdweekenden te organiseren. En de laatste jaren kan zij ook mensen met een beperking laten en leren zeilen.

De voorzitter, Arjen de Boer, van de commissie Alles Is Mooglik (aangepast zeilen) vertelt daarover: ”Door de komst van het Zeilcentrum Grou en de faciliteiten hieromheen, werd het mogelijk voor Frisia om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: de mogelijkheid om mensen met een beperking te laten zeilen. De afgelopen jaren hebben we, met behulp van sponsoren, voor deze groep mensen een aantal boten kunnen aanschaffen. Hierdoor konden we mensen met een lichte beperking leren zeilen of beter laten zeilen.”

Durk Talsma, ook lid van de commissie Alles Is Mooglik, vult aan: “De cheque aangeboden door TVM foundation heeft ervoor gezorgd dat ook nog een andere wens mogelijk werd. Met dit geld konden we een servobesturing aanschaffen. Daardoor kunnen ook zeilers met een ernstige en/of meervoudige beperking zeilen. Met de servobesturing is het mogelijk om met een joystick de zeilen en het roer te bedienen.” Het aantal leden met een beperking groeit gestaag en wellicht mag Frisia in de toekomst een Nederlands, Europees of Wereldkampioen onder haar leden verwelkomen. Wellicht zelfs iemand met een Paralympische medaille. Een Olympisch kampioen is er al in de persoon van Marit Bouwmeester, Laser-Radial zeilster. Ze behaalde onlangs goud bij de Olympische Spelen in Rio. Marit is al sinds de jeugdopleiding die ze volgde bij Frisia, lid van deze vereniging.

Donatie van de TVM foundation
Via Lútsen Melein, directeur-eigenaar van de Kooiker Groep Grou is dit project voorgedragen voor een financiële donatie bij de TVM foundation. “Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe het zeilen zo toegankelijk mogelijk wordt gemaakt”,  aldus Annetta de Vries-Tabak, bestuurslid van de TVM foundation. “Mooi dat de Kooiker Groep, al jarenlang klant bij TVM verzekeringen, dit initiatief een warm hart toedraagt en dit mede mogelijk maakt”.

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. Leden/klanten die bij TVM verzekerd zijn kunnen een aanvraag doen bij de Stichting. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven.Een overzicht van donaties en initiatieven én meer informatie over de TVM foundation vindt u op www.tvmfoundation.nl

Bijschrift bij foto :

V.l.n.r. Arjen de Boer (Frisia) ontvangt uit handen van Annetta de Vries-Tabak (TVM foundation), Lútsen Melein (Kooiker Groep) de cheque van de TVM foundation, onder toeziend oog van zeilers en vrijwilligers van Frisia (fotografie Gerlinde Schrijver).

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?