Iepening Suderburds Wiid

Sinds zaterdag 2 juni, heeft Grou er officieel een nieuw stuk water bij, namelijk het Suderburds Wiid. Om precies te zijn 25 hectare land wat nu water is geworden tussen de Pikmar en de Sitebuorster Ie. Ruimte om te genieten van de watersport, maar ook van de natuur welke gecreëerd is op het eiland wat door de afgraving is ontstaan.

Een flyboard overhandigde, na een aantal spectaculaire acts, een wimpel met hierop de naam Suderburds Wiid aan een supper. De supper overhandigde deze aan de commissaris van de koning Brok op het statenjacht. Die op zijn beurt de wimpel aan de Grouster watersportverenigingen, KZV Oostergoo, KWV Frisia, WV De Meeuwen, GWS en Grouster Skûtsjecommissie overhandigde. Daarna klonk er een kanonschot vanaf het statenjacht. Het startsein voor een armada van een honderdtal boten, suppers, Optimisten, Hansa’s, Valken, Schouwen, Boeiers, Tjotters, motor- en plezierjachten om door it Suderburds Wiid te varen en het daarmee officieel te openen. De dag werd afgesloten middels een optreden van Piter Wilkens op het starteiland.

De verwachting is dat het nieuwe water veel watersporter en recreanten naar Grou zal trekken. Waaronder ook veel wedstrijdzeilers die door het nieuwe water een prachtige wedstijdbaan kunnen zeilen. Tijdens de Pinksterwedstrijden bleek al dat de wedstrijdzeilers zeer tevreden zijn over it Suderburds Wiid.

Op de foto het moment waarop CdK Arno Brok de wimpel in ontvangst heeft genomen. Foto: Jikkie Piersma

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?