Ja, ik wil op Zeilkamp!

KWV Frisia en AWS Eendracht bieden de jeugdzeil-opleiding aan bij Zeilschool Pean, met als doel: in 2 gezellige weekenden goed leren zeilen.

Voor wie?
Beginners en gevorderden van 8 t/m 12 op voorwaarde dat je lid bent of lid wordt van KWV Frisia (15,-pj.).

Zwembadtraining:
Voorafgaand aan het zeilkamp geven wij een zwembadtraining in zwembad ’t Rak te Sneek. (verplicht voor de nieuwe zeilers) op zaterdag 2 juni a.s. van 13.30-15.00 uur. Hier leren nieuwe zeilers de eerste beginselen van het omgaan (ook letterlijk) met een boot. Dit is een goede voorbereiding voor de Pean zeilweekenden!

Tijdens de weekenden leer je ( nog beter) zeilen in een optimist en kun je je CWO 1,2 of dit jaar zelfs je CWO 3 halen. Wil je iets anders proberen dan een optimist dan kun je dit jaar ook kiezen voor een RS FEVA, RS TERA of Laering.

De Learling

Is een kleine jeugdkielboot. Je vaart er met z’n tweeën in. Hij heeft een fok en een reefbaar grootzeil. Zeker bij wat meer wind voelen kinderen zich zekerder in deze boot en is de kans op omslaan kleiner.  In de Laerling kun je de CWO-diploma’s ‘jeugdzeilen kielboot’ halen.

De RS Tera

Als je al goed kunt zeilen in een optimist ben je misschien wel toe aan de RS Tera. Dit is ook een eenmans-zwaardboot voor jeugdzeilers vanaf 9 jaar. Hij gaat sneller dan de optimist. De boot is stabiel en alles is binnen handbereik, waardoor de Tera makkelijk te zeilen is. Hij reageert goed bij licht weer en gaat erg hard bij een lekker windje. In deze zeilboot is het gebruiken van je gewicht echt belangrijk. Je hebt een wetsuit aan in de RS-Tera.

De RS Feva

Na twee of drie optimistcursussen kun je kiezen voor de RS-Feva, die je samen vaart. Met een stevige wind is het flink werken en heb je met z’n tweeën je handen vol aan deze boot. Goed samenwerken is daarom heel belangrijk. De Feva is alleen voor cursisten die al het diploma CWO-II jeugdzeilen hebben.

Wanneer zijn de zeilweekenden?
De weekenden zijn op 9 en 10 juni en 30 juni en 1 juli 2018.

Kosten:
Optimist ​​€ 210,- Neem je je eigen optimist mee dan betaal je € 160,-
RS FEVA​​€240,-,
RS TERA ​​€240,-
Laering ​​​€215,-
Zwembadtraining ​€ 15,-.

Opgeven:
Klik hier voor het inschrijfformulier

Vrijdagavondtraining:
Kun je geen genoeg krijgen van zeilen? Bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum in Grou geeft KWV Frisia iedere vrijdag zeiltraining aan de jeugd vanaf 17.30 uur. Kom langs en vaar mee in een optimist van de club of met een van de begeleiders. Inschrijven voor de vrijdagavondtraining kan hier.

Heb je je nog vragen neem dan contact op met de jeugdcommissie van KWV Frisia;

 

©2024 KWV Frisia Grou

Contact

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?