Wil jij graag leren zeilen?
Geef je dan nu op voor de 2 weekenden zeilkamp van KWV Frisia in Grou in samenwerking met AWS Eendracht en zeilschool Pean. De weekenden zijn bedoeld voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar.
Hier leer je met veel plezier zeilen. Je leert de basis beginselen en wordt opgeleid tot CWO 1 en/of 2 niveau.

De Optimist blijft de beste boot om het zeilen op een leuke manier onder de knie te krijgen. Voor de cursus optimist kun je kiezen of je je eigen optimist meeneemt of er eentje huurt bij Pean. Je kunt ook kiezen kiezen om de weekenden in een andere boot te varen. Voor de meer ervaren zeilers of voor degene die een nieuwe uitdaging zoeken bestaat de keuze uit de Laerling, de RS Tera of de RS Feva.  Deze boten huur je altijd bij Pean, dit is bij de prijs inbegrepen.

 

De Learling

Is een kleine jeugdkielboot. Je vaart er met z’n tweeën in. Hij heeft een fok en een reefbaar grootzeil. Zeker bij wat meer wind voelen kinderen zich zekerder in deze boot en is de kans op omslaan kleiner.  In de Laerling kun je de CWO-diploma’s ‘jeugdzeilen kielboot’ halen.

 

 

De RS Tera

Als je al goed kunt zeilen in een optimist ben je misschien wel toe aan de RS Tera. Dit is ook een eenmans-zwaardboot voor jeugdzeilers vanaf 9 jaar. Hij gaat sneller dan de optimist. De boot is stabiel en alles is binnen handbereik, waardoor de Tera makkelijk te zeilen is. Hij reageert goed bij licht weer en gaat erg hard bij een lekker windje. In deze zeilboot is het gebruiken van je gewicht echt belangrijk. Je hebt een wetsuit aan in de RS-Tera.

 

De RS Feva

Na twee of drie optimistcursussen kun je kiezen voor de RS-Feva, die je samen vaart. Met een stevige wind is het flink werken en heb je met z’n tweeën je handen vol aan deze boot. Goed samenwerken is daarom heel belangrijk. De Feva is alleen voor cursisten die al het diploma CWO-II jeugdzeilen hebben.

 

 

Voorafgaand aan het zeilkamp bij Pean krijg je een zwembad training.

Om je te kunnen aanmelden, ga naar de inschrijfpagina!

CONTACT

Wil je informatie over KWV Frisia, vul dan dit formulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Wordt verstuurd

©2018 KWV Frisia Grou

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

X